Met Braun kritikuje bokserske promotere što ne oponašaju UFC

Met Braun kritikuje bokserske promotere što ne oponašaju UFC

Met Braun je udario na bokserske promotere što nisu sledili UFC model.

UFC je često hvaljen zbog stavljanja najuzbudljivijih borbi. Maks Holovej demonstrirao da je na UFC 300 pobedom protiv Justin Gaethje da postanem BMF šampion. Blaženi je pokazao Gaethje ka centru sa manje od 30 sekundi do kraja poslednje runde.

Holovej je želeo razmenu uprkos tome što je dominirao u borbi, zaustavivši Gaethjea sa drugom levicom. KO je postao najomiličniji UFC video na Instagramu. Braun je pohvalio UFC zbog prigrljavanja društvenih mreža, koristeći Ninu Mari Danijele kako bi fanovima pružio bliži uvid u borce iza kulisa.

„To je bila prva stvar koja mi je na pameti iskočila — (UFC-ove) društvene mreže. Koriste tu Ninu Dramsku devojku, ja uopšte nisam fan, ne uživam da gledam njene stvari, ali 1000 posto shvatam zašto to rade. Dobija klikove i dobra je u onome što radi – nema mržnje ili slično, to jednostavno nije moj stvar. Ali UFC totalno prihvata da dobije više klikova, dobije više pregleda, dobije više društvenih mreža, a boks uopšte ne radi ta sranja. Još uvek su zaglavljeni devedesetih,“ Braun Rekao

Boks je optužen da ima previše promotera i mreža, što sprečava najbolje borbe. Navijači ponekad nikada ne vide te napade, ili se borbe dešavaju kada oba boksera nisu prošla svoj najbolji udarac. Okršaj 2015 između Flojd Mejveder I Manny Pacquiao dokazao to. Mejveder je dobio jednostranu jednoglasnu odluku. Pacman viљe nije bio u najboljim godinama.

Pod UFC-om, centralizovana priroda znači da se borcima govori protiv koga će se boriti, što navijačima daje najbolju vrednost za novac. Međutim, uvođenje Saudijaca u boks to menja. Njihov Dan obračuna prošlog decembra je imao Entoni Džošua headlining, sa Deontay Wilder u glavnoj podršci. Njihova uloga u Terens Kroford Vs. Israil Madrimov je takođe od presudnog značaja. Kartica je naslagana; Endi Ruiz Junior., Tim TszyuI Vergil Ortiz Junior. su svi izloћni. Boks će morati da prigrli neke promene da bi išao u korak sa UFC-om.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.