Holovej uzvratio paljbu u Topuriji zbog pačeta

Holovej uzvratio paljbu u Topuriji zbog pačeta

BMF šampion Maks Holovej doveo je u pitanje UFC šampiona u perjačenoj kategoriji Ilia Topuria’s želja za borbom.

Posle pobede nokautom Justin Gaethje na UFC 300, Holovej je prozvao Topuriju, koji je bio pored ringa. Šampion u perju je rekao da želi da se suoči samo sa Holovejem za BMF pojas. Blaženi je uzvratio na te komentare, rekavši da su narušili duh pojasa. Holovej je bio jasan da BMF šampion treba da se bori protiv koga god, bez obzira na to šta je bilo na liniji.

Akcije Topurije su porasle kada je prestao Aleksandar Volkanovski na UFC 298. To je okončalo Volkovu četvorogodišnju vladavinu šampiona, što mu je dalo prvi poraz u perjači. Mada je revanš u Volkanovskom zadirkivan, nije bilo dogovora. To je stvorilo narativ da Topurija radi sve osim da pristane na borbu, ukljuиujuжi i sa Holovejem.

„Brate ti si taj koji otežava ovo. Ennnnooouugghhhh vec lol. „Poneću ti kaiš“ B****ing Majke F**er. Sve što sada radiš je da sastavljaš reči. Spirala si“, Holovej Rekao

Odlaganje Topurije u sledećoj borbi moglo bi da bude iz raznih razloga. On je izrazio želju da sledeće godine postane jedan od najplaćenijih sportista na svetu. To zahteva od njega da preduzme najveće borbe, za koje je potrebno vreme. Postoje i nagoveštaji da Topurija želi da se bori u Španiji, s tim da UFC potencijalno ima svoju prvu kartu u toj zemlji. Dok Topurija ne napravi sledeću borbu, kritike neće prestati. Volkanovski je poslednji prozovuo šampiona.

„Trenutno svima govori ‘ne’. To je problem. Odao je ne Maksu Holoveju, Brajanu Ortegi, meni, samo reci. Ne ћeli da doрe u Australiju, u redu, ali svima kaћe „ne“. On kaže ‘Ne želim da se borim ni protiv jednog kandidata… Ћelim da se borim sa Konorom Mekgregorom. To samo stavlja kiseo ukus u usta ljudi. Jer kada držite pojas, postoji odgovornost koja dolazi sa tim, pritisak. Ne možeš samo da kažeš ‘ne, ne, ne’, to je suludo — on ne priča o stvarima na pravi način,“ Volkanovski navedeno

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.