Rajan Garsija: Od zlikovca do heroja do nule?

Ryan Garcia vs Haney final press conference

Rajan Garsija se suočava sa istragom o svojoj supstanci tokom nagomilavanja pobede nad Devinom Hejnijem posle zapanjujućeg razvoja događaja.

Zvezda Zlatnog dečaka je obeležila ostarin na testu pred trijumf nad Hejnijem u Njujorku, što je rezultiralo sa tri nokdauna postignuta protiv WBC šampiona u super lakoj kategoriji. „San“ nikada ranije nije bio odbačen tokom njegove karijere.

Garsija je pričala o društvenim mrežama čak i kada je promoter Oskar De La Hoja ušao u raspravu sa Canelom Alvarezom u Las Vegasu. Istraga je u toku, a Svetski bokserski savet radi sa VADA na dešifrovanju tačno onoga što se dogodilo.

„WBC je dobio obaveštenje od Vada Testinga o nepovoljnim nalazima Rajana Garsije na testovima koji se tiču njegove borbe protiv Hejnija. Proces dospeća počinje odmah po WBC Protokolu čistog bokserskog programa. Više informacija treba slediti“, rekao je predsednik SBC Mauricio Sulajman.

Otkako je vest saopštio Den Rafael, Garsija je porekao bilo kakve zloupotrebe. On je naveo da bi za to mogao da bude krivac dodatak, ali je kritikovan i zbog šale o neuspehu. Garsija je takođe opremio da je tekila možda uzrok, vraćajući se u dane kada je sve pretvorio u verovanje da pati od mentalnih problema.

Slikajući sebe kao negativca, Garsija je na kraju postao heroj kada je zabeležio najznačajniju pobedu u dosadašnjoj karijeri. Ali to je bilo daleko jednostavnije vreme kada neuspeli testovi na drogu nisu bili na otvorenom, što bi Garsiju moglo brzo odvesti na nulu ako se ratifikuje narednih dana.

Nije samo ostarin za debatu. Postoji još jedna neimenovana supstanca na koju će Garsija morati da odgovori kada bude pravo vreme. Ceo ovaj debakl mogao bi da izbaci iz koloseka njegovu karijeru u nežnoj 25.

U međuvremenu, Hejni – istih godina kao Garsija – skuplja delove nakon što je shvatio da je njegov jedini poraz možda posledica varanja drugog borca.

U još jednom preokretu, Gervonta Dejvis je odbranio bivšeg protivnika. Dejvis je jedini čovek koji je pobedio Garsiju u konopcima.

Dejvis je rekao: „Njihova borba je bila 4/20, zar ne? Ako je bio pozitivan neposredno pre borbe i posle nje, (bilo bi) potrebno 72 sata da se doping test vrati. To je utorak, i oni bi imali test nazad.

„Zašto to nisu objavili, i zašto onda čekati da bude velika bokserska nedelja da baci „bombu?“.

Dejvis je od tada postavio DM između sebe i Garsije, praćen pretnjom da će ga još jednom prebiti ako njegova žrtva nokauta bude proglašena krivom.

Cela situacija je u haosu, koji može da se završi kao takmičenje kada se prašina slegne.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.