Hoze Aldo opozvao odbijanje milionske MMA ponude

Hoze Aldo opozvao odbijanje milionske MMA ponude

Hoze Aldo odbio ponudu od milion dolara da se vrati u MMA pre nego što je odlučio da se bori na UFC 301 4. maja.

Bivšem UFC šampionu u perjanoj kategoriji je ostala još jedna borba oko UFC dogovora. Penzionisao se posle jednoglasne odluke poraza od Merab Dvalishvili na UFC 278 u 2020. Brazilac je izašao iz penzije da se suoči sa tim Džonatan Martinez. Dominik Kruz bio u trci. Međutim, Kruz je imao povredu u trening kampu.

Tokom pauze od MMA, Aldo se takmičio u boksu. Imao je dva napada. Prva je bila većinska odluka protiv Džeremi Stivens prošle godine. Usledila je jednoglasna odluka o pobedi Esteban Gabrijel Espindola. Iako bi mogao da uzme dalje bokserske napade, izgleda da je Aldov fokus na MMA. On je obelodanio da je odbio milion dolara od neimenovane MMA promocije za borbu.

„Ovo je poslednja borba na mom ugovoru. Kada sam počeo da razgovaram sa Šonom (Šelbi) i Dejnom (Vajt) još u januaru, razgovarali smo o potpisivanju novog ugovora. Ali sam odluиio protiv toga jer ћelim da uрem tamo i pokaћem im. Moram da pokažem sebi i svima gde sam. Šta još uvek mogu da uradim i kako mogu da nastupam. Imali smo mnogo ponuda.

„Mogli bismo da poređamo bokserski meč prilično brzo ako želimo i to da uradimo. Pa sam im rekao ‘Sačekajmo’. Pusti me da uđem i da nastupim, pa ćemo razgovarati posle toga da vidimo da li ćemo obnoviti dogovor ili ne. Kontaktirale su nas druge organizacije i ponudile velike tašne od 1.000.000 dolara i slično. Ali to zapravo nije stvar finansijske odluke, morao sam da imam tu pauzu (od MMA). Želeo sam da ostvarim svoj san o boksu, a sada se vraćam“, Aldo Rekao

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.