Šantel Kameron napustila matchroom

Šantel Kameron napustila matchroom

Bivši neprikosnoveni juniorski šampion u velter kategoriji Šantel Kameron napustio Matchroom Boxing.

Kameron se pridružila Matchroom-u 2020. Pobeda nad Adrijanom Dos Santos Araujo obezbedila joj je WBC pojas. Onda se ujedinila obezbeđujući pobedu nad Viktorija Bustos za IBF pojas pre nego što postane neprikosnoven pobedom protiv Džesika MekKaskil.

Joj Najveжi uspeh je došao protiv Kejti Tejlor prošle godine. Kameron je dominirala u borbi da zadrži svoju neprikosnovenu titulu od 140 funti, iako su je ocene imale kao većinsku odluku. To je bio tejlorov prvi poraz u karijeri. Revanš se odigrao iste godine. Međutim, Tejlor je dobio većinsku odluku da postane neprikosnoveni šampion sa dve težine.

Kameron je bila nezadovoljna sudijom, videvši da je njen nokdaun Tejlor u prvoj rundi presudio kao omaška. Tejlor se više puta povezivala sa Kameron glavom, prkoseći nekažnjeno. Nakon Tejlorove pobede, Kameron je prozvao Kod Edija Herna očigledno favorizovanje prema njoj. Pošto su obojica bili pod Matchroomom, nije naišlo na dobro. Kameron je jurio trilogiju sa Tejlor. Ali Taylor je izabrala da se suoči Amanda Serano u revanšu zakazanom za 20. jul. Kameron je sada otiљao u novom smeru.

„Boks sa šibicama danas može da potvrdi da smo postigli dogovor prošlog meseca da oslobodimo Šantel Kameron iz njenog promotivnog dogovora. Želeli bismo da Šantel poželimo sve najbolje u njenim budućim poduhvatima.“

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.