Usykov promoter se nada da se Fury neće povući

Usykov promoter se nada da se Fury neće povući

Oleksandr Usyk’s Promoter Aleksandar KrasjukNade Tajson Fjuri ne povlači se iz neprikosnovene borbe u teškoj kategoriji 18.

Borba je prekinuta više puta. Prvi datum određen je za 23. Međutim, Fjuri se povukao posle pobede u splitu Frensis Nganu gde je bačen. Preuređen je za 17. Još jednom, Fjuri nije uspeo da napravi datum.

Ovog puta, bokser je zadobio veliku posekotinu preko desnog oka u sparingu. Saudijci su rekli da će kazniti bilo kog borca sa 10 miliona dolara ako se ne pojave u noći borbe. Fjurijevom rezu bi idealno trebalo više vremena da se izleči, a postoje i rezerve oko toga da li će ući u borbu. Krasjuk je još uvek sumnjao u to.

„Nadam se da će Tajson ovog puta nositi svoju kacigu, zaštitnu opremu i da neće povrediti obrvu ili šta god je mogao da povredi, kao i da će ovog puta borba 18. maja ići onako kako je trebalo da prođe u decembru, a potom i u februaru. To je borba ћivota. Ceo svet ga čeka. Pomolimo se za Tajsona i očekujmo da momak uđe u ring“, Krasjuk Rekao

Fjuri ima istoriju povlačenja iz borbi. Nije uspeo da da Wladimir Kličko revanš. Povredio je zglob pre nego što je pretrpeo probleme sa mentalnim zdravljem, tako da se revanš nikada nije dogodio. Fjuri je takođe pristao da se bori Entoni Džošua, samo za Deontay Wilder da osvojim Arbitražu slučaj, prisiljavajući Furija da uzme revanš umesto njega. Manje od mesec dana pre borbe, navijači će se nadati da će se to nastaviti.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.