Majk Tajson ima četiri minuta da okonča Džejka Pola

Mike Tyson at Benavidez vs Andrade

Nakon što je stekao notornost zbog odluke iz Teksasa da licencira borbu, Majk Tajson ima četiri minuta da smuva Džejka Pola na njihovom profesionalnom takmičenju 20.

Dok su Svetske bokserske vesti prikupljale informacije iz ekskluzivnog intervjua teksaškom Odeljenju za licence i propise, bokserski svet je reagovao polarizujućim suprotnostima.

Ili će Tajson da naruši Pola, ili će Jutjuber imati slobodnu vladavinu da prebije skoro 60-godišnjeg čoveka, u zavisnosti od toga koju ste pročitali.

Super Sport veruje da je Tajson dobar za dve runde u njegovim godinama, što je mnogo više vremena nego što je dobio njegov rival Ivander Holifild. Pol i Tajson će se boriti tokom osam dvominutnih rundi, dajući Tajsonu četiri minuta da okonča Džejka Pola pre nego što ostane bez pare.

Holyfield je trajao 109 sekundi u istom uzrastu kao Tajson protiv Vitora Belforta. Razlika je bila u tome što je Holyfield povređen sa skoro prvim udarcem u meču. Na kraju, to je bio masakr jer „Pravi dogovor“ nije uspeo da dobije uporište u borbi i podlegao je nedostatku otpora udarcima.

Činilo se da tajson može da zada udarac, pošto se 2020. borio sa Rojem Džonsom juniorom, ali rezervoar za benzin je briga, jer bi bunar mogao prilično brzo da presuši. Ako uzmete u obzir Tajsonove klipove za trening, nema mnogo toga da se uradi. Traju samo nekoliko sekundi i ne ukazuju na to da li „Najgadniji čovek na planeti“ može da uradi više od runde ili dve. Sve što treba da uradimo je istorija.

Holyfield je jedan od primera. Škotska Engleska je druga. Engleska je dobila dozvolu da boksuje u Teksasu prošlog decembra kada je nameravao da obori svetski rekord borca u velter kategoriji. Engleska je izvaрena za 47 sekundi. Zbog toga je čak i davanje Majku Tajsonu četiri minuta velikodušno.

Džejk Pol ume da udara. Dokazao je to. Borba će zavisiti samo od toga koliko Majk može da uzme. Ako Tajson uzme prvih nekoliko udaraca i ne oseti nikakve efekte, postoji šansa da prođe tri runde, ali to bi moglo da se svede na Polovu diskreciju.

Šanse za borbu odražavaju neizvesnost u Tajsonovim sposobnostima u njegovim godinama. Kada bi bivši šampion u teškoj kategoriji ikada bio slabiji protiv Jutjubera? To se jednostavno ne bi desilo.

Tajson se dikta potencijalno lošim nokautom u onome što bi bio šokantan kraj njegove karijere koja stvara istoriju.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.