Zarada TKO Arija Emanuela za 2023: 65 miliona dolara, uključujući bonus od 20 MILIONA DOLARA od UFC-a

Zarada TKO Arija Emanuela za 2023: 65 miliona dolara, uključujući bonus od 20 MILIONA DOLARA od UFC-a

TKO Group Holdings Inc. CEO Ari Emanuel zaradio približno 65 miliona dolara prošle godine, uključujući i bonus od 20 miliona od UFC-a.

Vest je usledila posle spajanja UFC-a i SRZ-a za formiranje TKO Group Holdings Inc. Ugovor je kompaniju vrednovala na 21 milijardu dolara. UFC je prošle godine proizveo rekordan prihod od 1,3 milijarde dolara. To je uključivalo 20 rasprodatih događaja, od kojih je sedam postalo najgrozniji događaj UFC-a ikada.

Veliki bonusi nisu bili iznenađenje. Komisija za hartije od vrednosti i berzu razbila je detalje. Emanuelov paket uključivao je 911.538 dolara plate, bonus od 24 miliona dolara i 40.000.094 dolara na akcijama. Emanuel je takođe odneo kući bonus od 20 miliona dolara od UFC-a. Predsednik TKO i glavni operativni oficir, Mark Šapiro, takođe odneo kući veliku porciju. Njegov paket je uključivao bonus od 9 miliona dolara i preko 6 miliona akcija.

Glavni finansijski direktor Endrju Šlajmer obezbedio je preko 8,7 miliona dolara, uz bonus od 5 miliona dolara i preko 3,1 milion dolara na akcijama. U međuvremenu, predsednik SRZ i član upravnog odbora TKO, Nik KanIma više od 32 miliona dolara. To je uključivalo 15 miliona dolara u bonusima i preko 12 miliona dolara na akcijama.

TKO je na meti još jedne velike godine. Svetska trgovinska kompanija potpisala je petogodišnji ugovor o emitovanju „Monday Night Raw“ na Netfliksu, koji vredi 10 milijardi dolara, počev od sledeće godine. UFC je takođe na meti još jednog velikog TV ugovora kada njihov ESPN istekne sledeće godine, ostavljajući budućnost TKO veoma svetlu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.