Oskar Duarte postao prvi borac koji je zaustavio Jojo Dijaza

Oskar Duarte postao prvi borac koji je zaustavio Jojo Dijaza

Oskar Duarte odbio od poraza do Rajan GarsijaZaustavljanje Jojo Dijaz preko TKO devetog kruga.

Pobeda je odnela Duarteov rekord na 27-2-1, 22 KO, dok se borio pod novim trenerom Robert Garsija po prvi put. Uvodne četiri runde bile su konkurentne, a nijedan borac nije mogao da potvrdi svoju dominaciju. Duarteov nedostatak je omogućio Dijazu da se suprotstavi i sleti na telo. Međutim, Duarte je lagano hodao niz protivnika dok se Dijaz umorio.

Ogromna desna ruka je zujala Dijazu, koji je u petom pribegao odbrambenoj poziciji. To je povećalo Duarteovo samopouzdanje dok je išao napred, slećući desnom rukom po svojoj volji. Dijaz je osećao tempo. Serija kombinacija u blizini konopaca povredila je Dijaza, a sudija je prekinuo borbu u devetom. Dok je Dijaz protestovao na zaustavljanju, njegov ugao je istovremeno bacio peškir. To je bio prvi put da je Dijaz zaustavljen, a Duarte se vratio svom najboljem izdanju jer je borac pripisao zasluge svom treneru.

„Velika je razlika sa Robertom Garsijom. To je bilo iskustvo koje mi je trebalo. Moj plan je bio da izvršim pritisak“, Duarte Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.