Hoze Aldo smatra da je UFC budućnost sa bokserskim borbama moguća

Hoze Aldo smatra da je UFC budućnost sa bokserskim borbama moguća

Hoze Aldo razmotriće svoju budućnost sa vestima da mu je ostala još jedna borba oko UFC dogovora.

Bivši UFC šampion u perjaničkoj kategoriji se povukao posle poraza jednoglasnom odlukom protiv Merab Dvalishvili na UFC 278 u 2020. Promenio je penziju dok se sprema za borbu Džonatan Martinez na UFC 301 4. Dominik Kruz razmatran je za Alda, ali je imao problema sa povredom u trening kampu.

Aldo je imao dva bokserska napada od pauze od MMA. Njegova prva borba završena je većinskim nerešenim rezultatom odluke protiv Džeremi Stivens u 2023.. U istoj godini usledila je jednoglasna pobeda odluke nad Estebanom Gabrijelom Espindolom. Posle te pauze, Aldo je spreman da da izjavu u MMA.

„Mislim da mi je bila potrebna pauza za moj um i telo. Samo zbog količine potražnje koju sam stavio na sebe i tolea koji je preuzeo na treninge u proteklih 20 godina. Našao sam disciplinu na koju sam mogao da se fokusiram što je boks, i to sam radio neko vreme i bio sam u stanju da se nekako oporavim od svog pritiska i svega ostalog. Želeći da budem šampion i svake borbe unutra, tole i zahtev koji sam sebi stavio (bio je značajan). Sada se osećam kao da sam to uradio, i u stanju sam da se vratim“, rekao je Aldo Rekao

Aldo bi mogao da podnese ostavku u UFC-u ili da istraži dalje bokserske borbe. Aldo je hteo da se bori na Džejk Pol Vs. Majk Tajson Karticu. Događaj će se emitovati na Netfliksu prvi put u istoriji, što će ga učiniti velikim spektaklom koji daje Aldu veću ekspoziciju. Tajsonova poslednja borba sa Roj Džons junior. u 2020. godini prodato je preko milion PPV-ova, pa makar to bila i izložba. Uspon MMA boraca koji imaju bokserske napade, uključujući i Nejt Dijaz Vs Horhe Masvidal, napustio je Aldo sa više mogućnosti, posebno sa usponom Neprilagođenih.

„Ta borba sa Flojdom Mejvederom je u osnovi bila sve namešteno i završeno. Ali (Abdelaziz) je bio taj koji je pregovarao o tome i ne znam љta se stvarno desilo i zavrљilo se tako љto se nismo borili u Saudijskoj Arabiji. Ali postoji veliki događaj na Netfliksu kasnije ove godine (sa Džejkom Polom protiv Majka Tajsona), i nadam se da ću moći da se sloћim sa tim. Ali moraćemo da vidimo. Mnogo opcija lebdi“, dodao je Aldo

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.