Ilia Topuria o mogućem šampionu protiv šampiona u borbi sa Šonom O’Malijem

Ilia Topuria o mogućem šampionu protiv šampiona u borbi sa Šonom O'Malijem

Posle pobede u nokaut fazi druge runde nad Aleksandrom Volkanovskim u februaru, tvrdeći da je ufc titula u perjanoj kategoriji, Ilia Topurija ima ozbiljne planove za budućnost.

Prvo, čini se da bi predlozi mogli da budu u igri za meč sa novokrunijom kralja od 145 funti i Maksom Holovejom, koji je ostvario BMF pojas nokautiranim Džastinom Getjeom na UFC 300. Iako stvari još uvek nisu zvanične na bilo koji način, mnogi smatraju da je ovo izgleda borba za pravljenje, ali „El Matador“ ima planove koji se protežu mnogo dalje od Holoveja.

U nedavnom intervjuu za ‘The MMA Hour’, Topuria se otvorio o svojim planovima, pre svega izražavajući interesovanje za mečeve sa Šonom O’Malijem i Konorom Mekgregorom.

„Ako Konor (Mekgregor) pobedi Majka Čendlera, možemo da se borimo za BMF pojas sa 170“, rekao je Topurija u emisiji MMA Sat. „Ako (Šon) O’Mali brani svoj pojas — za koji imam mnogo, mnogo sumnji — i to je uzbudljiva borba. Tako da ne znam. U mojim mislima, vidim mnogo velikih borbi. Čak i sa Volkanovskim, to će biti ogromno.“

(h/t MMAFighting.com)

S obzirom na O’Malijev poziv topurije posle jednog od njegovih najdefinisanijih momenata u karijeri, uspešne odbrane titule nad Marlonom Verom na UFC 299, nije iznenađenje da je interesovanje vlasnika titule u perjanici usmereno oko „Šećera“. Tokom intervjua za post fight prošlog meseca, O’Malley je čak isključio da bi bio spreman da pređe na 145 funti za borbu, i da se bori u Španiji, lokaciji za koju se Topurija zalaže.

„Bori se sa Merabom i iskreno verujem da će me Merab prebiti“, rekao je Topurija. „Ako to ne uradi, čekaću ga. Onda stvarno zasluћuje љansu. Ako dominira svojom težinom, moraš mu dati šansu da pređe na sledeću težinu. Ali trenutno, to nema nikakvog smisla jer ima momka koji je kandidat broj 1 koji stvarno zasluћuje љansu, Merab. I iskreno verujem da će ga (Merab) pobediti.“

(h/t MMAFighting.com)

I Topurija i O’Mali bili su prisutni na UFC 300 ranije ovog meseca, a usledili su očigledni razgovori u kojima su njih dvojica izneli neke labave planove za naredne godine.

„Upravo sam mu rekao: ‘Čestitam na odbrani titule'“, rekao je Topurija. „Rekao mi je: ‘Braniću kaiš. Radite svoje stvari, a mi ćemo izgraditi najveću borbu u istoriji UFC-a.’ Ovo жe se desiti. Ako odbrani pojas, to жe biti najveжa borba u istoriji UFC-a. A ako uspemo na (madridskom Santjagu) Bernabeu (stadion), još veći“.

(h/t MMAFighting.com)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.