Mike Tyson video je naučio MannyJa Pacquiaoa kako da boksuje

Mike Tyson and Manny Pacquiao

Manny Pacquaio je naučio sebe da boksuje gledajući svirepost superzvezde, Majka Tajsona, kao mladog.

Pacquiao ne bi bio legenda koja je danas, a da Tajson ne utiče na njegovu zadivljujuću karijeru tokom osamdesetih.

Svetski šampion sa osam kilograma naučio je osnove kako da boksuje proučavajući stare trake Tajsona u to vreme. ‘Pacman’ je stekao svoje veštine gledajući ‘Baddest Man on the Planet’ kako probija rupe u ljudima tokom 1980-ih.

Rođen 1978, mladi Pacquiao je opčinjen dok je Tajson prolazio kroz diviziju dok je Filipinac još bio samo dečak. Tajsonov uspon značajno je uticao na Pakvajoa, kako su objasnili članovi njegove porodice. Oni koji su bili svedoci rađanja legende.

„Meni je imao veliku samodisciplinu. Nauиi sve tako brzo. Vežbao je sve vreme, a ustao bi u 4 ujutru da bi išao na džoging“, rekao je čika Sardo Mehija za Red Door Media. „Izlazio sam i iznajmljivao video kasete Majk Tajsona i pokazivao mu ih. Tako brzo je pokupio taktiku.“

Uprkos očiglednoj ljubavi prema boksu, to nije bio prvi izbor u karijeri za Pacquiaoovu voljenu majku.

„U početku nije želela da joj sin bude bokser. Rekla je, „Želim da bude sveštenik. Ali Meni mi je rekao da želi da postane bokser jer mu je porodica veoma siromašna. Nije imao novca da studira u školi ili na koledžu“, dodao je Sardo.

Još jedan od ujaka WBA šampiona, Benito Bequilla, kaže da je Meni i dalje samo Meni uprkos svom bogatstvu i velikom ugledu u domovini.

„Isti je kao i uvek“, istakao je Benito. „Bog je dao Meni svu ljubav i milost. Uvek brine o svojoj porodici i rodbini. Mislim da je svet ovog čoveka.“

Otac Rozalio je ponovio kako njegov sin voli da brine o svima kojima je pomoć potrebna.

„Ponekad mi je teško da poverujem da je sve ovo stvarno. Ranije smo jeli samo banane. Sada možemo da jedemo šta god poželimo“, izjavila je Rozalio. „Naš život je bio veoma težak kada je Meni bio mlad. Većinu vremena, imali smo samo banane i useve korena da jedemo. Ali kada sam zaradio više novca, osigurao sam da moja porodica jedi pirinač.“

Pakiao je sada multimilioner, zarađuje devet cifara kada se borio sa Flojdom Mejvederom 2015. godine. Još uvek može da traži šest nula, čak i u penziji, ako se bori na izložbama.

Ironično, Mejveder i Tajson su dvojica glavnih protagonista nove ere boksa koji se bavi sportskom zabavom, sa Džejkom Polom na horizontu i nečim što treba da se održi svakog dana od ovog drugog.

Međutim, Pacquiao više nije mogao da pruži vrhunskim velter kategorijama na svetu bilo kakve probleme zbog svoje neaktivnosti i ne-starter povratka.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.