Canelo i De La Hoya nastavljaju svoju zavadu

Canelo i De La Hoya nastavljaju svoju zavadu

Canelo Alvarez nema planove za pomirenje sa Oskar De La Hoja.

Njih dvojica su u lošim odnosima od Alvarezove tužbe protiv unapređenja Zlatnog dečaka, navodeći kao razlog kršenje ugovora. To je rešeno van suda, ali Canelo nije imao prijatne reči da kaže o svom bivšem promoteru. Označio je De La Hoju kao ‘licemera’ i prozvao ga zbog nelojalnosti. De La Hoja se obratio ovom trenutku, navodeći da se njihova veza prekinula kada je prozvao Alvarezovog trenera, Edi Reynoso, što nisam poboljšao bokserovu igru. Pa ipak, De La Hoja je pomogao Alvarezu da zaradi preko 200 miliona dolara tokom njihovog zajedničkog vremena.

Njih dvojica sada posluju zajedno, dok se Alvarez bori Jaime Munguia 4. maja. De La Hoja predstavlja Munguia, koji nastoji da produži svoj neporaženi rekord na 44-0 i osvoji Alvarezovu neprikosnovenu titulu u Super srednjoj kategoriji. Canelo je optužen za izbegavanje David Benavidez. To je povećalo pritisak na Canela da pobedi, posebno imajući u vidu De La Hoyin osećaj da će Munguia izaći na vrh. To rivalstvo je, međutim, ostavilo element zle krvi.

„Nisam zainteresovan da mu budem prijatelj. Dobro mi je gde sam. Nemam nikakve veze sa njim. Ћelim mu sve najbolje i to je to. Ali ja ga ne ћelim u svom ћivotu. Ne ћelim ga blizu sebe ili blizu sebe. Ne želim takve vibracije u svom životu“, Canelo Rekao

„Jedina stvar koju (Alvarez ima) protiv mene je moj privatni život. Hoćeš da nastaviš da šutiraš čoveka dok je dole, u to vreme? Nikad ne pričam… o (Alvarezu) u svom privatnom životu. Drћim ga do boksa. To je ono љto znam. Imam svako pravo da kritikujem jer sam bio tamo kao 10 puta svetski šampion u šest divizija. Znam šta se dešava unutar ringa. Ako želi da me napadne u mom privatnom životu, onda sram ga bilo“, De La Hoja

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.