Nathan Cleverly pozvan da se vrati, u ogromnom stanju sa 37 godina

Nathan Cleverly comeback in 2024

Bivši svetski šampion Nejtan Kleverli trebalo bi da se vrati boksu 2024. godine, sedam godina nakon što se vratio iz boksa u nežnoj 31. godini.

To kažu fanovi koji prate njegove naloge na društvenim mrežama nakon što je ‘DJ Clev’ postavio nekoliko video klipova sebe u teretani. Bila je to 2017. godina, poslednji put kada je Kleverli počastio prsten posle poraza od Badou Džeka u pet rundi.

Velšanin je napustio sport dvostruki šampion sa 175 funti, ali sa reputacijom da uživa u ratovanju unutar konopaca. Njegova saga o dve borbe sa Tonijem Belouom živi dugo u sećanju posle godina zle krvi između njih dvoje. Međutim, Kleverli će najviše ostati upamćen po ratu sa poljskom zvezdom Andrzejem Fonfarom u paviljonu UIC u Čikagu. Posle dvanaestokruga, Kleverli je izgubio odluku u epu 2015.

Pametno bi se borio samo još dva puta kao profesionalac posle napora Fonfre, koji je uzeo mnogo od dvojice ratnika na Premijer bokserskom šampionu.

Ironično, uprkos tome što se borio još četiri puta posle pobede nad Kleverli, Fonfara se vraća u ring 22. Jedan poštovalac Kleverliovog stanja istakao je da bi revanš sa Fonfarom bio idealan povratak za kasnije tokom godine.

Sa 37 godina, i sudeći po njegovim društvenim računima, Kleverli živi svoj najbolji život i blaženo izgleda kao da je srećan što je njegova bokserska karijera daleko iza njega.

Taj poslednji okršaj, koji se desio na podočnjem Flojda Mejvedera protiv Konora Mekgregora u T-Mobajl Areni u Las Vegasu, ne bi bio na vrhu čak i da se Kleverli vrati.

Završivši karijeru na 30-4, uz 16 prekida, Kleverli je samo putem nokauta izgubio od dvojice najboljih u svojoj generaciji. Pre nego što je Džek preokrenuo u svom poslednjem naklonu, Kleverli je predao svoju WBO titulu Sergeju Kovalevom u četiri runde. Bio je to razočaravajući kraj njegove prve vladavine svetskog šampiona, koja je trajala četiri odbrane titule sve dok se u Kardifu nije pojavio teško pogođeni Rus.

Uprkos tome što je naizgled bio u formi da makar vodi kampanju nazad na kruzer kategoriji kad god poželi, Nejtan Kleverli izgleda da je uradio pravu stvar i rano izašao iz najtežeg sporta.

Ako bi čovek iz Cefn Foresta prekinuo penziju u ovoj fazi, to bi bio jedan od najiznenađujućih povrataka ikada najavljenih.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.