Izrael Adesanija izrazila poštovanje prema bivšem šampionskom protivniku Aleksu Pereiri

Izrael Adesanija izrazila poštovanje prema bivšem šampionskom protivniku Aleksu Pereiri

Posle rivalstva u pet borbi sa Aleksom Pereirom, nekadašnji dominantni UFC titulaš srednje kategorije Izrael Adesanija zakopao je ratne sekire, a čini se da ima mnogo poštovanja prema svom prošlom šampionskom protivniku.

Sa dve pobede nad Adesanom u kik-boksu, Pereira je uspeo da savlada dinamičnog napadača još jednom na UFC 281 2022. sa TKO petom rundu. On je u tom procesu zaradio pojas srednje kategorije, koji je postavio momentalni revanš sa „Poslednjim stajlbenderom“. U njihovom MMA revanšu, Adesanija je konačno uspela da reši problem, istovarivši serijom kontranapada leđima u kavez samo pet meseci kasnije na UFC 287.

U nedavnom ekskluzivnom intervjuu za Demetrious Johnson, Adesanya je izuzeo svoje pohvale za veštinu koju Pereira poseduje.

„On je poseban borac“, rekla je Adesanija Demetrious Johnsonu. „On je posebno ljudsko biće. Ono što je uradio u ovoj igri, u borbi, i za njegov život, uvek ću ga poštovati. Zahvalan sam na tim trenucima jer me je, za mene, to toliko naučilo o sebi i gde mogu da odem.“

Pored toga, bivši šampion se osvrnuo na vreme koje je delio u ringu i kavezu sa „Poatanom“. On je čak nagovestio da je rivalstvo iza njega, i sada želi da napravi prostor za druge borbe za koje je zainteresovan pre nego što odluči da se povuče.

„Ljudi, tako su glupi“, rekao je Adesanja. „Prva borba u Kini, mislio sam da sam pobedio. Ovi neobavezni ne. Ovi plebsi ne. Mislio sam da sam pobedio. Иak je i on mislio da sam pobedio dok nije podigao ruku. Druga borba, prebijam ga, a on me kapi. Opet u Njujorku (na UFC 281), pobeđujem ga. Ljuljao sam ga, skinuo, držao dole, tukao i on je dobio mene. … Znao sam da mogu da ga pobedim. Nije se radilo o dokazivanju bilo kome drugom. Bilo je o meni. Znam da mogu da ga pobedim.

„Dakle, onaj poslednji Majami, bio sam na drugom mestu. Morao sam da uđem u neku tamu zbog tog kampa. Ljudi koji su me poznavali, bio sam drugačiji. Nema љanse da me ovaj jebeni рuga pobedi иetiri puta. Radi se o priиi. Sada sam ga jednom pobedio. Kako ironiиno. Pobedio sam ga jednom, ali onda gledaj ovo. Ako se opet borim sa njim i nokautiram ga, љta жe reжi, ‘Sada je 3:2. Sada je najbolje od sedam.’ Imam 34 godine, čoveče. Ostala mi je samo određena količina borbi. Zašto ću se boriti sa istim čovekom koliko god puta? Samo želim da dokažem sebi.“

Sledeći za Adesanju, priča se da će se njegov oktagon vratiti na UFC 305 u Pertu 17. Sve ovo afričko veoma očekivano podudaranje nije ni na koji način zvanično u ovom trenutku, ali spekulacije ukazuju da je ovo predstava koju treba napraviti.

Pereira je izgleda takođe nastavio dalje od rivalstva, s obzirom na njegov novootkriveni uspeh u lakoj kategoriji. Brazilac je u julu prošle godine skočio na 205 kilograma i od tada se našao na pobedničkom nizu od 3 borbe sa pojasom u ruci. U poslednje vreme dolazi do velike pobede u odbrani titule u glavnom takmičenju protiv bivšeg šampiona Džamahala Hila na UFC 300 ranije ovog meseca.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.