Bokserski svet tuguje kao šampion dve divizije Dingaan Thobela preminuo u 57. godini

Bokserski svet tuguje kao šampion dve divizije Dingaan Thobela preminuo u 57. godini

Bivši trostruki svetski šampion Dingaan Tobelo preminuo je u 57.

Prema izveštajima, Južnoafrikanac je pronađen mrtav u svom stanu u Mejferu u Johanesburgu. Bilo je zabrinutosti oko njegove dobrobiti nakon što Tobelo nije odgovarao na svoje telefonske pozive. Tobela se navodno borila sa bolešću, iako uzrok smrti još uvek nije saopšten.

Bokser je postao profesionalac 1986, posle amaterskog rekorda 80-3. On je otišao sa 22-0-1 pre nego što je osvojio svoju prvu svetsku titulu, pobedivši Maurisija Asevesa za pojas u lakoj kategoriji WBO putem podeljene odluke 1990. Međutim, nije uspeo da isprati taj uspeh, izgubivši od Toni Lopez tri godine kasnije u WBA okršaj za titulu u lakoj kategoriji. Thobela je pobedila u revanšu pre nego što je izgubila WBA pojas od Orzubek Nazarov 1994.

Thobelina karijera je imala ponovno oživljavanje. On je pobedio Glena Ketlija 2000. Tobela je postala trostruka svetska šampionka u dve težinske klase, povlačeći se sa rekordom 40-14-2. Pritoke su stigle za borca.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.