Ryan Garcia test pozitivan na Ostarine

Ryan Garcia test pozitivan na Ostarine

Rajan Garsija pao je na VADA testu za Ostarine, što je potencijalno izbacilo iz koloseka njegovu veliku pobedu protiv Devin Haney.

Den Rafael je saopštio vest tvrdeći da postoje dva pozitivna testa za supstancu. Prvi je bio 19. aprila, dan pre borbe, a drugi se odigrao na datum borbe. Ostarin je zabranjena supstanca koja omogućava sportistima da brzo smanje težinu, uzgajaju mišiće i povećavaju izdržljivost. Amir Kan primetno je pao na UKAD testu nakon njegovog Kell Brook gubitak za istu stvar 2022.

Garsija tvrdi da je nevin. Pomenuo je Ašvaganda koren, bilja za anksioznost, kao mogući razlog neuspelog testa i nazvao tvrdnje lažnim vestima.

„Svi znaju da ja ne varam. Šta da kažem? Zašto nisu izašli sa ovim pre borbe ako su ga našli ranije? Zašto bi me pustili da uđem u ring kao varalica i onda izašli sa pobedom i onda ovo objavili? Ponavljam, to su ljudi koji pokušavaju da me napadnu iz bilo kog razloga, ali nijedno oružje protiv mene neće napredovati. Nikada nisam uzimao steroide u svom — ne znam ni gde da nabavim steroide na kraju dana. Jedva uzimam suplemente. Kažu da dolazi iz ashwagandha — to je… velike laži“, Garsija navedeno

Ipak, potrebno je rešiti neka hitna pitanja. Garsija je promašila težinu za 3,2 kilograma. To je moglo imati Majore uticaj na borbu ako je namerno uzeo bilo kakvu supstancu. Tri puta je poslao Hejnija na platno na putu do pobede većinske odluke. Ako Garsija bude proglašen krivim, mogao bi da bude zabranjen. Hejnijev tim će verovatno želeti da presudi bez takmičenja, a mogući revanš biće održan kasnije. Hejni je sada odgovorio saopštenjem.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.