Bill Haney besan zbog ‘Varanja’ Rajana Garsije

Bill Haney besan zbog 'Varanja' Rajana Garsije

Bill Haney je rekao Rajan Garsija ‘prevaren’ u pobedi protiv Devin Haney.

Bil je bio u sinovljevom uglu kada ga je Garsija tri puta ispustio na putu do većinske pobede. Hejni je zadržao svoju WBC juniorsku titulu u velter kategoriji jer je Garsija imao 3,2 funte preko težine od 140 kilograma. Garsija i Hejni su napravili kompromis za dodatnu težinu, pošto je King Raj platio Hejniju kaznu od 1,5 miliona dolara. Dok se Hejni rehidrirala na oko 20 kilograma u noći borbe, Garsijina težina je možda napravila razliku. Neprekidno je povređivao Hejnija levom udicom, pokazujući svoju moć. Gledajući unazad, Bil je smatrao da je trebalo drugačije da reaguju.

„To je proračunato. To je varanje. U početku su ga udarali… Mislim da se (Devin) nije oporavio. Rano su ga uhvatili kao recept za katastrofu. Leva ruka… imali smo plan za to jer je to Rajanov udarac novcem“, Bil Hejni Rekao

Bilo je poziva na Devina da dobije novog trenera. Bil se našao na udaru jer nije uspeo da natera sina da izvrši bilo kakve izmene. Garsija je više puta pogodio Hejnija istim levim udicom, uključujući i u prvoj rundi, što je trebalo predvideti. To je Garsijino najbolje oruћje, tako da je nedostatak plana izazvao zabrinutost. Hejni je pobeđivao u nekim rundama koristeći svoj ubod. Međutim, nije mogao da ostane van dometa sa pitanjima o njegovoj postavoj za trening. Bil je na kraju ostavio odluku koju je njegov sin doneo.

„Izaći će iz toga u dobrom prostoru, i kakvu god odluku da donese, siguran sam da će to biti najbolja odluka u njegovom životu. To je njegova odluka i samo njegova odluka“, izjavio je Bil

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.