Cieslak vs Chamberlain features on Billam Smith vs Riakporhe

Cieslak vs Chambelain

Ajzak Čemberlen će izazvati poljskog šampiona Mihala Cieslaka za Evropsko prvenstvo u kruzer kategoriji u subotu, 15. juna na Selhurst parku, domu Kristal Palasa F.C, uživo na Skaj Sportsu u Velikoj Britaniji i Irskoj i Paunu u SAD.

Cieslak protiv Chamberlaina je prva u nizu velikih objava u donjem vešu potvrđena za blokbaster veče boksa koji slavi 100 godina Selhurst parka i naslovljen epskim sve-britanskim obračunom za svetsku titulu između Krisa Bilam-Smita i Ričarda Riakporhea za WBO Svetsko prvenstvo u kruzer kategoriji.

Čemberlen (16-2, 8 KO) proglašen je obaveznim izazivačem za Evropsku krunu Cieslaka posle dominantne pobede nad londonskim rivalom Mikaelom Loalom za titule Britanaca i Komonvelta u Jork Holu u oktobru.

Borac iz Brikstona će na kraći put preko Južnog Londona tokom stadiona Kristal Palas F.C’s Selhurst Park 10.

Ovaj 30-godišnjak suočiće se sa žestokim udarcem Poljaka Cieslaka (26-2, 20 KO), bivšeg dvostruki izazivača svetske titule, koji je osvojio Evropsku titulu nokautom pobedom nad Dilanom Bregeonom u aprilu 2023. godine i od tada brani kaiš pobedom nad bivšim evropskim šampionom Tomijem Mekartijem.

Cieslak se vraća u London posle borbe sa Lorensom Okolijem u februaru 2022.

Ajzak Čemberlen je rekao: „Odreći smo se britanske titule da bismo se posusreli na svetski nivo. Zahvalan sam što je ovo šansa da budem evropski šampion. Ovo će pokazati da sam svetska klasa i da mi je suđeno da budem prvak sveta. Pobeda nad Cieslakom me stavlja u top 5 u svim upravnim telima i na vrhuncu borbe za svetsku titulu. Dobiti ovu priliku na tako velikom stadionu čini je još slađim. Siguran sam da će Južni London ispadnuti i da će Selhurst park ljuljati 15. juna kada budem krunisan za novog evropskog šampiona.“

Mihal Cieslak je rekao: „Moj cilj je da se ponovo borim za svetsko prvenstvo, ali sam svestan da me odbrana moje evropske titule, posebno protiv opasnog i visoko ocenjenog borca kao što je Isak Čemberlen, približava tom cilju. Ovo je još jedan korak za mene da ostvarim svoje snove. Ako želim da budem svetski šampion, moram da pobedim rivale kao što je Čemberlen.

„Moj debi na britanskom tlu završio se porazom, tako da ću sada imati dodatnu motivaciju da se izjednaиim. Sazrevam i napredujem sa svakim nastupom. Moja poslednja borba se završila brže nego što sam mislio da hoće, pa se nadam da ću u obračunu sa Čemberlenom imati priliku da se još malo zabavim u ringu.“

Osnivač i izvršni direktor BOXXER-a Ben Šalom je rekao: „Uzbuđeni smo što ćemo dodati još jedan veliki okršaj u kruzer kategoriji onome što će biti bokserski događaj koji se mora gledati ovog leta. To je ogroman trenutak za Isaka Čemberlena kako izgleda da prisvoji evropsku slavu kod kuće u Južnom Londonu protiv strašnog šampiona u Mihalu Cieslaku. Ovo je prva u nizu velikih objava u donjem vešu za 15.

Mik Henesi, menadžer Isaka Čemberlena, rekao je: „Presrećan sam zbog Isaka. Imao je jedno od najtežih putovanja koje sam video u boksu, a ipak ne dobija poštovanje koje zaslužuje. Mladićima kao što je on je rečeno da napuste svoje snove, ali evo ga u borbi koja će ga odvesti korak bliže Svetskoj tituli. A kada je na kraju osvoji, to će zaista biti priča o Rokiju!“

Navijači prisustvuju ogromnoj UTAKMICI ON! šou će biti deo istorije dok se boks vraća u Selhurst park u svojoj stogodišnji godini.

Epski okršaj Krisa Bilam-Smita protiv Ričarda Riakporhea na vrhu je ogromne novčanice u Južnom Londonu i započinje veliko leto sporta svetske klase blokbaster večeri svetskog šampionata u boksu i slavlju.

Procenat od svake prodate ulaznice biće doniran Fondaciji Palas za život, zvaničnoj dobrotvornoj organizaciji Kristal Palasa F.C, koja sarađuje sa zajednicom više od 25 godina, pomažući mladima da rastu kroz moć sporta, inspirišući ih da pronađu bolji put u životu i da vode zdraviji život.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.