Ruiz cilja Džošua trilogiju

Ruiz cilja Džošua trilogiju

Endi Ruiz Junior. je fokusiran na borbu Entoni Džošua po treći put.

Ruizova karijera nije dostigla visine otkako je džošui doneo prvi poraz u 2019. Zaustavio je Ej Džeja da postane ujedinjeni šampion u teškoj kategoriji. Ruiz se loše pripremio za revanš, izgubivši jednostranu odluku. Od tada, njegova karijera je preduzela korak unazad. Borio se samo dva puta od 2019. Luiz Ortiz u svojoj poslednjoj borbi 2022.

Meksikanac će se sada suočiti Jarrell Miller u borbi koja definiše karijeru na Terens Kroford Vs. Israil Madrimov karticu, koja će se održati 3. Ej Džej je izjavio da će se penzionisati u roku od dve godine, ostavljajući Ruiza sa ograničenim vremenskim periodom da napravi taj meč.

„Vraća mu se mentalitet, vraća mu se samopouzdanje i srećan sam zbog njega. Ali volela bih da imam trilogiju sa njim. Pružio mi je priliku, a ja sam mu vratila priliku i eto još jedne. Mislim da je to dobro. Radi ono što treba da uradi. Pozdravljam ga. Nisam ovde da pričam loše o bilo kom borcu. Mislim da Džošua radi svoj posao, ali sada je na me red. Sad kad sam se vratio 100%. Želim da se zaokupim i postanem dvostruki svetski šampion u teškoj kategoriji, a ovo je samo početak za mene“, rekao je Ruiz Rekao

Međutim, bori se sa Deontay Wilder, Oleksandr UsykI Tajson Fjuri Biće prioritet džošui. Suočavanje sa pobednikom Furi-Usjka daje Džošui šansu da postane neprikosnoveni svetski šampion u teškoj kategoriji i potencijalno mu omogućava da se osveti za svoja dva poraza od Usjka. O borbi sa Vajlderom se dugo pričalo, što je čini komercijalno većom borbom. Zbog tih prepreka Ruiz je manje verovatno da će dobiti tu borbu pošto nema pojas, niti je veliki žreb.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.