Islam Makhačev oseća da će Dastin Poirier biti ‘Laka borba’ na UFC 302

Islam Makhačev oseća da će Dastin Poirier biti 'Laka borba' na UFC 302

Uprkos činjenici da je Dastin Poirier rangiran kao broj 4 u UFC-ovoj lakoj diviziji, Islam Makhačev ne sumnja da će se pobrinuti za posao 1. juna u Njuarku, NJ.

Njih dvojica će se odlepiti u glavnom događaju UFC 302 u pet rundi, u kojem Poirije izaziva Makačevu titulu od 155 funti. Dok je „Dijamant“ u prošlosti ostvarivao status privremenog šampionata, on nikada nije bio neprikosnoveni šampion, a mnogi smatraju da mu je ovo možda i poslednja šansa.

Makhačev dolazi do par pobeda nad bivšim kraljem perja Aleksandrom Volkanovskim, od kojih je poslednji završen spektakularnim nokautom glavom. U međuvremenu, Poirier dolazi do pobede svoje poznate, pošto je u martu zaustavio Benou Sen Denisa tvrdom desnom kukom.

„Dastin, on je ratnik, legenda – on ima više nego što svi doživljavaju u ovom sportu“, rekao je Makhačev za TMZ. „Međutim, njegov problem je njegov stil. To je jedini problem koji ovaj tip ima. Njegova slaba tačka je rvanje i hvatanje, a ja imam ključ za laku borbu.

„I ako sledim plan, mogu lako da ga pobedim. Moj stil i Khabibov stil, to je najgori stil za Dastina. Ljudi koji mogu da ga smuše, drže ga tamo, to mu uvek zadaja probleme.“

„Dastin je dobar protivnik jer sam Oliveira, Arman, već pobedio ove momke“, rekao je Makhačev. „Moja borba iz snova za ovu podelu je Gaethje, ali on već gubi. Trenutno u našoj težini, imamo Dastina jer je Arman rekao ne, Oliveira gubi, Gaethje gubi. Nemamo nekoga.“

(h/t MMAJunkie.com)

UFC 302 će se srušiti 1. Pored borbe za titulu glavnog takmičenja u lakoj kategoriji, bivši šampion srednje kategorije Šon Strikland suočiće se sa Paulom Kostom u ko-funkciji od 5 rundi od 185 kilograma.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.