Fabijan Maidana namerava da preslika uspeh svog brata Markosa Maidane

Fabijan Maidana namerava da preslika uspeh svog brata Markosa Maidane

Fabijan Maidana želi da krene stopama svog brata Marcos Maidana’s Uspeh.

Fabijan ima najveću borbu u karijeri ovog vikenda kada se suočava Mario Barrios, aktuelni WBC privremeni šampion u velter kategoriji na Canelo Alvarez Vs. Jaime Munguia Karticu. Pobeda čini Fabijana obaveznim za Terensa Kroforda WBC titula, koja mu omogućava da postane punopravni šampion ako Bad napusti. Barios je. Teљko protivnika, obezbeđujući njegovu najveću pobedu protiv Jordanis Ugas u svom poslednjem bout da uzmem privremeni pojas. Njegovi jedini gubici su se protivili Gervonta Dejvis I Keith Thurman, koji su osvajali svetske titule.

Fabijan ulazi u borbu sa rekordom 22-2-0. Pobedio je u poslednja četiri meča, od kojih su tri bila prekidom. Međutim, njegovi uspesi bili su u senci Markosove uspešnosti. Starija Maidana je šampionka sa dve težine, pošto je osvojila WBA pojas u super lakoj kategoriji i velter kategoriji. Njegove najveće pobede su bile protiv Viktor Ortiz, Erik Morales I Adrijen Broner. Pretrpeo je velike gubitke protiv Amir Kan I Flojd Mejveder. Međutim, borba mejvedera obezbedila je njegovu finansijsku budućnost. Fabijan želi da ostavi svoj trag u sportu.

„Moj brat je ostavio neizbrisiv trag u boksu, u to nema sumnje, i kao što ste rekli, došao sam ovde da ostavim svoj trag. Da pobedim; da pružim navijačima veliku borbu; i započnem sopstveno poglavlje. Biće vatra sa vatrom. Spektakularno sa dva borca koja se ne vole. Znam da je Mario agresivan. Najvažnije je da će navijači dobiti veliku borbu“, Fabijan Maidana Rekao

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.