Charles Oliveira razmatra potez velter kategorije posle UFC 300 poraza

Charles Oliveira razmatra potez velter kategorije posle UFC 300 poraza

Čarls Oliveira otvoren je za borbu u velter kategoriji posle ufc 300 poraza od Arman Carukyan.

Bivši UFC šampion u lakoj kategoriji pretrpeo je poraz u podeljenoj odluci. To je bio veliki neuspeh nakon što je Oliveria pobedila Beneil Dariush u svom poslednjem okršaju da se povrati od poraza od UFC šampiona u lakoj kategoriji Islam Makhačev. Tuča sa bivšim BMF šampionom Justin Gaethje malo je verovatno.

Maks Holovej nokautirao ‘The Highlight’ sa sekundom levo u borbi na UFC 300. Džastin će biti odlomaka neko vreme dok borac odmerava svoje sledeće korake. Borba sa Dastin Poirier je takođe van stola. ‘Dijamant’ će se boriti protiv Makačeva na UFC 302 1. To je ostavilo otvorena vrata za selidbu u velter kategoriju.

„Zašto da ne? Zašto ne preduzmemo borbu koja će nas odvesti do novca, istorije i nasleđa? Moramo da razmislimo o tome i razgovaramo sa organizacijom. Zašto ne napreduješ u težini i vodiš veliku borbu? Borba koja ima smisla i daje nam novac? Zašto da ne?“, Oliveira Rekao

Aktuelni UFC šampion u velter kategoriji Leon Edvards odbranio titulu po drugi put, pobedivši Colby Covington prošlog decembra na UFC 296. Očekuje se da će se Edvards boriti na UFC 304 karti u Mančesteru u Engleskoj. Dok bi borba sa Edvardsom omela velike cifre, od vitalnog je značaja da se Brazilac vrati pobedničkim putevima pre nego što se uzme u obzir borba za titulu.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.