Naoya Inoue To Defend Undisputed Super Bantamweight Title Against TJ Doheny

Naoya Inoue To Defend Undisputed Super Bantamweight Title Against TJ Doheny

Naoya Inoue braniće svoju neprikosnovenu titulu u Super Bantam kategoriji protiv Ti Džej Doheni u Tokiju, Japan, u septembru.

Inoue je osvojio sve pojaseve nakon zaustavljanja Marlon Tapales da postane dvostruki neprikosnoveni šampion u eri četiri pojasa zajedno sa Terens Kroford. Uspešno je odbranio titulu, zaustavljajući se Luis Nery u svojoj poslednjoj borbi. Čudovište je moralo da siрe sa platna pre nego љto zavrљi borbu u љestoj rundi.

Doheny nije najveжe ime uprkos njegovom dosijeu. On ima tri uzastopne pobede sa rekordom 26-4, koji uključuje 20 KO. On je rangiran u prvih deset u sva četiri upravna tela, dostigavši vrhunac na drugom mestu U WBO. Njegove poslednje tri pobede bile su protiv japanskih boraca u njihovom dvorištu.

Iako je poznat japanskoj publici, on se ne smatra verodostojnom pretnjom. Međutim, Inoue je nagovestio svoju želju da za sada ostane na 122 funte dok razmišlja o mogućem potezu do 126 funti. Borba je naišla na pomešan odgovor navijača.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.