Jaron Ennis spreman da se vrati kući

Jaron Ennis spreman da se vrati kući

Jaron Enis išao licem u lice sa David Avanesyan prvi put uoči njihovog okršaja 13.

Enis prvi put brani svoju IBF titulu u velter kategoriji. Jednom je postao šampion Terens Kroford je skinuta. Kopačke su bile IBF obavezne, ali je Kroford jurio revanš sa Spensom, pre nego što se pomerio na 154. Enis se bori u rodnoj Filadelfiji prvi put od nokauta Rejmond Serano u 2018.

Ima dosta pritiska jer mu je ovo prva borba sa Matchroom. Ali sa rekordom 31-0, koji uključuje 28 KO, dotaći će mu se šanse. U meč stiže sa pobedom u desetom kolu protiv Roiman Villa. Avanesyan je dobio ovu priliku posle Enisinom inicijalnom protivniku, Kodi Krauli, izvučen.

Krauli se povukao sa problemom oka, dajući Avanesjanu još jednu šansu za titulu. Borio se za Terensa Kroforda WBO Pojas velter kategorije 2022. Međutim, zaustavljen je u šestoj rundi. Međutim, to iskustvo će ga dobro podneti, pošto se suočio sa prvim neprikosnovetim šampionom velter kategorije iz ere četiri pojasa. Suočili su se i bili uvereni u borbu. Enis je delovao nervozno posle sugestija da mu je težina iscrpljena. Međutim, on je uoči borbe progovorio o svojim šansama.

„Uzbuđen sam što ću sakupiti sve pojaseve i postati neprikosnoven. 13 jul će biti vatromet. Nemoj to da propustiš. Ostati aktivan je ključ. To što imam slobodno vreme uopšte neće uticati na mene. Samo ћelim da se vratim u ring. Nismo se mnogo posvađali ovde ne znam koliko dugo, ovo je ono što gradu treba. Ovaj povratak kuжi je sve. Biće blagoslov izaći pred moje prijatelje i porodicu i na kraju zablistati.

„Da znam da imam svoju kapuljaču i grad iza sebe, to je blagoslov i nastaviću da se oblačim za te momke. Šta me čini najboljim u diviziji? Mogu da uradim sve, šta god hoćeš, imam to. To je bolja borba od Kodija Kraulija ali prebiću ga, slomiću ga i dobiti nokaut“, Enis

„Mnogi ljudi kažu ‘ti si lud’ ali ovo je moj život. Znam samo boks – pa me zoveš da kažeš ‘boriš se’ i ja počnem da treniram. Mislim da je ovo borba 50-50. Mlađi je, jak, to je veoma dobra borba“, naveo je Avanesjan

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.