Aleks Pereira odgovorio na kritike Artema Vakitova o njegovom borbenom stilu

Aleks Pereira odgovorio na kritike Artema Vakitova o njegovom borbenom stilu

Aleks Pereira je odgovorio na Artem Vakhitov’s kritika njegovog borbenog stila.

Vakhitov je poslednji borac koji je obezbedio pobedu nad Pereirom u kik-boksu tokom svog boravka u KIK-boksu GLORY. Pereira je obezbedio podeljenu pobedu odluke u svojoj prvoj borbi. To ga je učinilo neprikosnovenom šampionom u dve divizije. Revanš je krenuo Vakhitovu, koji je dobio većinsku odluku.

PEreira bi onda ostavila SLAVU da potpiљe sa UFC-om. Brazilac je osvajao titule u srednjoj kategoriji i lakoj kategoriji. U međuvremenu, Vakhitov je prešao u MMA sa rekordom 2-1. Vakhitov je umanjio značaj Pereirinih veština, navodeći da je ranjiv kada napada. On se pozivao Izrael Adesanya’s pobeda u drugom kolu KO nad Brazilcem na UFC 287. Pereira je imao Izi na kavezu pre nego što je nokautiran kontra šotom. Vakhitov je zamišljao svoje šanse u trilogiji.

„Veoma sam motivisan izgledima da se ta trilogija poklopi sa Pereirom. On je sada superzvezda i srećna sam zbog njega, ali kada čujem da ljudi govore da je najbolji napadač na svetu… Pa, mislim da je vreme da MMA navijači nauče nešto o meni i mom timu, da tako kažem. Njegova najveća slabost je što svi napadaju, on nema odbranu.

„Zbog nedostatka odbrane otvoren je da prima mnogo udaraca u glavu ako se suočava sa veštim napadačem. Video si to u njegovoj drugoj borbi sa Adesanom. Uhvaćen je jer ostavlja mnogo otvorenih mesta ljudima koji znaju šta rade… Ali pobedio sam ga i ranije u čistoj upečatljivoj konkurenciji, i siguran sam da ću to ponoviti ako uspemo da dobijemo naš meč trilogije u UFC-u,“ Vakhitov je rekao

Pereira je sada odgovorio.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.