Orlando Salido teško povređen, preti mu zatvor zbog fatalnog udesa u kući

Orlando Salido crash

Svetski šampion sa dve težine Orlando Salido suočava se sa zatvorom nakon što je ubio čoveka kada se njegov kamionet Dodž Ram zakucao u kuću u stambenoj četvrti.

Salido je, kako se izveštava, vozio brzinom kada je izgubio kontrolu, sišla sa puta i prošla kroz stranu porodične kuće. Žrtva je imenovana kao 61-godišnji Hoze Luis (uskraćeno prezime) iz naselja Misión del Real u Cajemeu, Sonora.

Ovaj 43-godišnjak, koji se penzionisao 2017. posle 44 pobede iz 62 borbe, i sam je u teškom stanju posle pada aviona. On je pod policijskim pritvorom i nesumnjivo će gledati vreme iza rešetaka zbog zločina.

Tužilaštvo Sonore dalo je novosti o incidentu koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima u petak ujutru.

„U skladu sa pravom stanovništva na pristup informacijama, Kancelarija državnog tužioca države Sonora (FGJES) prenosi da je na osnovu Odobrenog policijskog izveštaja (IPH) Opštinske javne bezbednosti Cajeme otvoren istražni dosije za saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovalo vozilo koje je udarilo u dom, a jedna osoba je poginula, a dve su povređene, ukljuиujuжi i vozaиa, u Sijudad Obregónu, Sonora.

„Ovo društveno zastupanje bilo je svesno nesreće na putu oko 02:36 ovog petka, 5. jula, pa su pripadnici Stručnih službi otišli u ulicu Obrero Mundijal y Real u Marbelji, u naselju Misión del Real, gde se nalazila. Motorna jedinica se zakucala u kuću obeleženu brojem 4944.

„Vozilo, srebrni Dodge RAM pikap, model 2022, sa tablicama iz države Arizona, Sjedinjene Države, bilo je unutar imanja nakon što je oborilo zadnji zid doma i sobu u kojoj su bile dve osobe, koje su povređene, kao i vozač jedinice.

„Stanovnici imanja identifikovani su kao Hoze Luis „N“, star 61 godinu, koji je kasnije preminuo dok je dobijao lekarsku pomoć zbog raznih povreda, i (supruga) Blanka Estela „N“, stara 53 godine, koja je pod lekarskim nadzorom zbog višestrukih udaraca.

„Vozač pikapa, Orlando „N“, star 43 godine, koji je putovao sam, nalazi se u policijskom pritvoru u bolnici gde mu je lekarska pomoć i, u ovom trenutku, prijavljen je sa teškim povredama.

„Kancelarija državnog tužioca države Sonora (FGJES) informisaće stanovništvo brzo i precizno o ovom pitanju, potvrđujući našu posvećenost transparentnosti i odgovornosti.“

Prema rečima očevidaca, Salido je oštetio dve sobe u kući (broj 4944) pre nego što su lekari Hitne pomoći pohrlili na lice mesta. Medicinari su trojicu povređenih odveli u Opštu bolnicu Sijudad Obregón, gde je muškarac nažalost preminuo. Supruga je ostala na posmatranju u petak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.