Menadžer O’Šakija Fostera nezadovoljan zbog gubitka odluke protiv Konseikaoa

Menadžer O'Šakija Fostera nezadovoljan zbog gubitka odluke protiv Konseikaoa

Kit Mils, O’Shaquie Foster’s menadžer, nezadovoljan je gubitkom svog borca od Robson Conceicao.

Foster je izgubio svoju WBC titulu u super perjaniku putem podeljene odluke, pošto je Konseikao pobedio na kartama: 116-112, 115-113, 116-112. Rezultat je izazvao masovnu reakciju zbog ukupne percepcije borbe. Foster je izbegao da bude pogođen dok je uzvraćao protivniku da bi ga drћao na odstojanju. Compubox je pokazao da je Foster prizemljio 25,1 posto svojih udaraca, dok se Conceicao povezao samo sa 10 procenata. Masovno omalovažavanje u statistikama ostavilo je Fostera nesrećnim.

„Mislio sam da je iskljuиivanje. Ne znam. Ne znam, čoveče. Mislio sam da je lako. Mislio sam da je laka borba. Nisu me dodirnuli osim sa glavom. Ne znam, čoveče. Vratiću se. Ali želim revanš. Ukrali su mi ovo. Ukrali su mi ovu borbu. Samo sam hteo da pokažem svetu da mogu da ga kresnem, i ako to želim, ne moram da me dodiruju. Pretpostavljam da to nije bilo dovoljno dobro za sudije,“ Foster Rekao

Mils je bio rezervisan prema standardu osuđivanja. Jedan od sudija, Toni Landi, nadleteo je samo jednu borbu za titulu. To je bilo kada Amanda Serano nokautiran Kalista Silgado u prvoj rundi tokom okršaja za titulu WBO perja. Dok je Foster bio šampion koji se borio u top rank šouu, sa kojim je potpisan, nekako mu je ponestao.

„Kada sam čuo prvi rezultat koji su objavili, 116-112 Robson – OK, naučio sam da ostanem hladan u tom trenutku. Bio sam siguran da će sledeća dva pogotka biti ubedljiva za Šok, jer je ponekad u boksu prvi sudija šokantan. Ali sledeжe dve su ono љto oиekujete. Mislili smo da жemo da odemo sa lakom veжiиom odlukom. Gde nalaziš četiri runde da daš Robsonu,“ navedeno

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.