Enis na meti dominantne pobede nad Avanesjanom

Enis na meti dominantne pobede nad Avanesjanom

Jaron Enis ima za cilj da dominira David Avanesyan u svojoj odbrani titule u velter kategoriji IBF 13.

Enis ima prvu borbu otkako je potpisao sa Matchroom u svom rodnom gradu u Vels Fargo centru u Filadelfiji, Pensilvanija. Poslednje pojavljivanje u rodnom gradu mu je bilo 2018, zaustavljajući se Rejmond Serano. Čizme ulaze u borbu sa rekordom 31-0 sa 28 KO. Prestao je Roiman Villa prošle godine u desetom krugu.

Trebalo je da boksuje Terens Kroford pošto je bio IBF obavezan. Međutim, Bud je jurio Erol Spens junior. revanš, što znači da je bio skinut, s tim što je Enis postao potpuni šampion. Enisova priprema je bila otežana pošto je trebalo da se bori Kodi Krauli. Ali Krauli se povukao sa problemom sa okom kada se Avanesyan umešao.

Avanesyan zna љta je potrebno da se suoиi sa Krofordom. Nokautiran je u šestoj rundi kada su se sredili 2022. Međutim, od tada je imao dve pobede. Njegova poslednja borba je bila pobeda Serž Ambomo. Ovo je daleko Avanesyanov najveжi test. Oba borca znaju da ih pobeda vodi korak bliže ujedinjenju, sa mogućim Mario Barrios borba, ko ima WBC pojas. Enis je želeo da svojim obožavaocima pruži nastup za pamćenje.

„To je veoma velika stvar. Ovo je prva borba u Vels Fargo centru. Blagoslov je biti u mogućnosti da se boriš u Wells Fargo Centru….kao što rekoh uzbuđen sam što sam ponovo u ringu. To je moja glavna stvar, da se vratim u ring, da predstavim svoje prijatelje i porodicu. Davanje velike izjave velikim nokautom. Idem da se zabavim i dam šou.“ Stvarno me nije briga šta ovi drugi momci rade“, Enis Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.