Dejna Vajt odbila velike poslove HBO-a i CBS-a da zaštiti UFC-ov brend

Dejna Vajt odbila velike poslove HBO-a i CBS-a da zaštiti UFC-ov brend

Dejna Vajt prisetio se da je odbio velike POSLOVE HBO-a i CBS-a da BI UFC održao brend netaknutim.

Ugovor UFC-a za ESPN iz 2018. ističe sledeće godine, pa je UFC otvoren za druge ponude. Trenutni ugovor sa ESPN-om vredan je 1,5 milijardi dolara, što omogućava mreži da isključivo prikaže UFC i PPV borbe. Ima ih nekoliko Drugi platforme koje bi UFC mogao da razmotri. Amazon Prime Video je ušao u borbenih sportova posle njihovog bokserskog dogovora sa PBC-om.

U međuvremenu, dogovor SRZ sa Netfliksom da se emituje u ponedeljak Night Raw u narednih deset godina u ugovoru vrednom 5 milijardi dolara takođe je opcija. Iako će biti dosta ponuda za UFC, Vajt nije zabrinut samo za novac. Svaki dogovor mora da se uklopi u UFC-ovaj etos. Vajt je pomenuo odbijanje HBO-a zbog razlika oko njihove proizvodnje. U međuvremenu, žestok konferencijski poziv sa CBS-om oko ponude za kupovinu UFC-a značio je da je dogovor se nije nastavio, jer ga je Endeavor kupio umesto njega.

„Ne znam da li to znate, uradili smo dogovor sa HBO- om. Hteo smo da se borimo na HBO- u. HBO je ušao i počeo: ‘Da, moraćemo da utišamo ovu muziku, ovo će morati’ — a ja sam rekao: ‘Ne, ne. Vi momci ne vodite našu produkciju i govorite nam šta da radimo.’ Mi smo već potpisali ugovor. Bili smo gotovi. Tako sam bukvalno pozvao (bivšeg generalnog direktora UFC-a) Lorenca (Fertitu) i rekao: ‘Da, ne možemo da uradimo ovaj posao’. On je u fazonu, „Kako to misliљ, ne moћemo da uradimo ovaj posao? Dogovor je gotov. Imamo dogovor.’ (Rekoh,) ‘Moramo da izađemo iz ovog dogovora.’ A Ari (Emanuel) nas je izuиao iz HBO dogovora. Verujem da smo dozvolili HBO-u da radi ono što oni žele, to bi nas povredilo i povredilo naš brend“, rekao je Vajt

„Znači CBS je pokušao da dođe i da nam da ponudu da nas kupi u jednom trenutku, zar ne? Bio sam na Havajima na odmoru. I ironično, obično kasnim na sve. Rano sam bio na pozivu i momci iz Showtime-a su bili na pozivu ranije jer su — nisam znao da će biti u programu. Mislio sam da razgovaramo sa (bivšim predsednikom i izvršnim direktorom CBS Korporacije) LesOm Munvesom.

„Dok su Les Moonves i Lorenco telefonirali, ja i Showtime smo se svaрali, iљli smo na to, bukvalno, ‘Eff you, eff you’, napred-nazad. I ti momci su se smuvali i čuli nas kako idemo napred-nazad, i poziv, bukvalno, to je bio kraj“, naveo je Vajt

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.