Loma se rado sklonila za Dejvisa protiv Stivensona

Loma se rado sklonila za Dejvisa protiv Stivensona

Gervonta DejvisTrener, ko-trener Keni ElisKaћe Vasilije Lomačenko će se skloniti u stranu da bi dozvolio Shakur Stevenson Borba.

Dejvis nokautiran Frenk Martin u svojoj poslednjoj borbi u uspešnoj odbrani svoje WBA titule u lakoj kategoriji. Lomačenko je identifikovan kao sledeća verovatna meta. Bob Arum rekao je da su u toku razgovori sa stavom da se borba vodi do kraja godine. Elis je takođe obelodanio da je osmislio plan igre za Lomu pre nego što je naveo da je borba zakazana za novembar. Zvaničnog saopštenja nije bilo, pa navijači nisu bili mudriji.

Šakur je sada slobodan agent posle poslednje borbe sa Top Rankom. Porazio je Artem Harutyunyan da zadrži svoju WBC titulu u lakoj kategoriji. Stivenson je odbio ugovor sa Top Rankom vredan 15 miliona dolara kako bi se bavio drugim prilikama. Dogovor sa PBC-om znatno olakšava borbu Tenka Dejvisa.

Šakur nije u najboljoj formi, dok ga tera Loma da čeka još godinu dana u 36. godini. S obzirom na to da se Stivenson smatra Dejvisovom najvećom pretnjom, to je borba za ljubitelje boksa. Elis je sugerisao da je Loma otvorena da dozvoli da se ta borba odigra sledeжa. Pobednik bi se potom suočio sa Lomom u velikom ujedinjenju.

„Najnovija vest: Lomačenko je rekao da će se skloniti i pustiti Gervontu Dejvis da se bori sa Šakurom Stivensonom ove jeseni, a on će se boriti sa pobednikom početkom 2025. godine“, Keni Elis Rekao

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.