Dijaz pobedio Masvidala većinskom odlukom

Dijaz pobedio Masvidala većinskom odlukom

Nejt Dijaz obezbedio većinsku odluku pobeda nad Horhe Masvidal u njihovom bokserskom okršaju.

Osvetila se Dijazovom UFC 244 porazu u 2019. godini kada je Gamebread postao prvi BMF šampion. Uvodna runda je postavila ton za borbu. Dijaz je pogurao akciju, ali je Masvidal rano pronašao tajming, prizemljivši desnu udicu u brzom otvaraču. Gambreadov pogodak je bio hrskaviji, ali mu je Dijazov udarac omogućio da brzo odredi tempo.

Masvidal se povezao sa kontrolnom kukom u drugoj rundi, što je privuklo Dijazovu pažnju. Nejt je odgovorio napadom tela, a obojica su ostavila sve u ringu. Masvidal se povezao sa levim udicom gore u trećem. Dijaz je primio te šuteve, prizemljivši kombinaciju pred kraj runde.

Masvidal je usporio u drugoj rundi, što je podstaklo Dijaza. Sastavio je fluri, čak i ako to nisu bili najmoćniji udarci. Njegova nedavna aktivnost u boksu Džejk Pol Samo što mu je prošla godina pomagala. Posle polovične etape, tempo je bio isti. Masvidal je hteo da uspori Dijaza udaranjem u telo.

Međutim, Dijaz je počeo da gura Masvidala nazad. Dijaz je u devetoj spustio desnu ruku pre nego što se otvorio sa više šuteva. Kako je borba odmicala u poslednjem kolu, sve je bilo u balansu. Međutim, Dijaz je bio taj koji je ostavio utisak na sudije zbog veće stope rada, pošto je doneo odluku o kartama: 95-95, 97-93, 98-92. To je bilo uprkos tome što je Masvidal zadao više udaraca, uključujući i udarce strujom.

Posle pobede, Dijaz je prozvao razne ljude kao što su Džejk Pol i Leon Edvards.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.