Šakur zadržao titulu, ali još jednom ne uspeva da impresionira

Stivenson zadržao WBC titulu u lakoj kategoriji jednoglasnom odlukom pobedom nad Harutyunyanom

Shakur Stevenson Pobedio Artem Harutyunyan da zadrži svoju WBC titulu u lakoj kategoriji jednoglasnom odlukom.

Šakur je bio pod ogromnim pritiskom da uđe u borbu, pošto mu je to bio poslednji okršaj u okviru dogovora sa Top Rankom. Morao je da prkosi narativu pre borbe da je dosadan borac. Njegov poslednji nastup protiv Edwin De Los Santos bio je izviždan. Iako je dobio laku odluku, nije uspeo da dođe do prekida.

Stivenson je kružio spolja, dok su obojica pokušavali da pronađu svoj domet. Artem je pokušao da zatvori razdaljinu u kavezu. Druga runda je bila ista, jer je Stivenson iskliznuo iz dometa. Artem je kontrolisao centar, prizemljio je kombinaciju od tri udarca. Međutim, Stivenson je uzvratio desnom rukom.

U иetiri runde, Stivenson je sada stajao u centru. Šakur je prizemljio svoje šuteve kroz čuvara, ali im je nedostajala snaga jer je Artem naterao Stivensona da se okrene desno i dalje od svoje ruke moći sa juga. Šampion je imao svoju najbolju rundu u petoj, slomivši Artemu glavu udarcem. Još jedan udarac je sleteo na glavu. Šakur se povezao sa aperkatom i levim udicom po kraju runde.

Šakur je šetao protivnika do šeste runde. Stivenson je prizemljio desnu udicu, a onda je usledila desna leva. Usledila su i 1-2 dok se momentum menjao. Artem nije odlazio, ali je bio u zaostatku, krenuo je u drugu polovinu borbe.

Posle sedmog, Šakur je ustao iz svog ugla, govoreći, „Moram da ga zaustavim“ Do osme runde, Artem je boksovao spolja, pokazujući nevoljnost da se angažuje pošto se iz mase moglo čuti nekoliko jedera. Stivenson je povećao tempo u devetom, povezujući se sa duplim levim udovima.

Sleteo je i levi aperkat, dok je Artem zauzvrat bacao šuteve, a obojica su trejdovana u centar. Stivenson je tražio nokaut dok je borba ulazila u šampionske runde. Neki navijači napustili su arenu u poslednjoj rundi zbog nedostatka akcije. Do prekida nikada nije došlo, ali je Stivenson dobio komfornu odluku o kartama: 119-109, 118-110 i 116-112. Šakur će sada istražiti svoju slobodnu agenciju nakon što je, kako se izveštava, odbio produžetak iz Top Ranka koji mu je garantovao 3 miliona dolara po meču.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.