Rajan Garsija će ići na rehabilitaciju

Rajan Garsija će ići na rehabilitaciju

Oskar De La Hoja Kaћe Rajan Garsija ide na rehabilitaciju posle odluke WBC-a da ga zabrani zbog rasnog omalovažavanja na X.

Garsiji je zabranjen boks na godinu dana nakon što je bio pozitivan na Ostarin. Odluka je značila Garsijinog pridobijanje Devin Haney postao bez takmičenja. Garsija nije dobro prihvatio vesti, jer je ispoljavao vanliиno ponaљanje. On je dao omalovažavajuće komentare o Afroamerikancima, Džordžu Flojdu, Meksikancima i muslimanima zajedno sa drugim grupama, što je dovelo do toga da SBC reaguje.

Garsija je prethodno bio odsutan iz boksa skoro dve godine sa borbama za mentalno zdravlje posle batina Luk Kembel. Za Hejnijevu borbu, Garsija je priznao da je pio i pušio travu. S obzirom na brige oko Garsijinog zdravlja, De La Hoja je naveo da će Rajan otići na rehabilitaciju. Garsija je takođe navedeno Isto.

„Čuo sam da Rajan ide na rehabilitaciju. To je korak u pravom smeru. Poznajem Rajana. On nije rasista. On nije to.. Ne znam da li je to njegovo piće ili on koji pije pečurke ili drogu. Deluje dobro. Rekao sam mu: ‘Suspendovan si, ali postoje i druge stvari koje možeš da uradiš'“, rekao je De La Hoja. „Uvek sam govorio da sam tu za njega“, De La Hoja Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.