Du Plesis i Adesanya zure jedan u drugog

Du Plesis i Adesanya zure jedan u drugog

Dricus du Plessis I Izrael Adesanya suočeni po prvi put jer će se međusobno 17.

Du Plesis brani svoju UFC titulu u srednjoj kategoriji u svojoj prvoj odbrani od pobede Šon Strikland na UFC 297. Borba je bila tesna sa nekim osećajem da je Strikland lišen pobede. Adesanija vodi prvu borbu od poraza od Striklanda na UFC 293. Poraz je značio da više nije šampion srednje kategorije pošto je napravio pauzu od UFC-a. Ova borba je bila tesna za prošlu godinu. Du Plesisova pobeda nad Robert Whittaker Što je značilo da je Izi morala da pobedi Striklanda.

Gubitak Striklanda je poremetio te planove. Borba je dogovorena, bilo je dosta zle krvi. Adesanija je prozvana Komentarima Du Plesisa o tome da je postala prva Afrikanka koja je pojaseve ‘vratila’. Adesanija živi na Novom Zelandu, ali je rođena u Nigeriji, koju je Du Plesis koristio da se uvuče pod kožu protivnika. Tokom sučeljenja, oboje su odbili da prekinu kontakt očima pre nego što su se razdvojili.

„Ponovo je pokušao da diskredituje Tri kralja i kaže da je pravi afrički šampion. A ja sam samo, kao, to je иudan mentalni sklop, brate. Kao da je doљao u UFC, znao sam ko je on malo, ali nisam rekao, ‘Oh, ko je taj laћni tip koji dolazi?’ Samo sam rekao, ‘Kul, on je još jedan Afrikanac u UFC-u. Ali onda me je diskreditovao, Frensis Nganu, i Kamaru Usman, to me je malo zagolicalo. To je ono љto je poиelo ovo. Ali opet, završiću je“, Adesanija

Uđem u Oktagon i radim svoj posao. Ja radim svoj posao. Možeš da budeš najveći a***e na svetu, možeš da budeš najbolji momak na svetu, ja idem tamo da te ubijem i nadam se da i ti meni radiš isto jer inače to neće biti dobra noć za tebe. Što se tiče diskreditacije, nikada nikoga nisam diskreditovao. Navodeći činjenice, gde stanujem? Koji je moj poštanski broj? Gde da treniram? Gde ja živim? Gde sam rođen? U Južnoj Africi. Još uvek sam tamo, još uvek treniram i osvojio sam ovaj pojas iz Južne Afrike. Iskreno, nije me briga kako ga je to protrljalo na pogrešan način, baš me briga“, Du Plesis

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.