Džef Mejveder savetuje Devina Hejnija protiv duge pauze

Džef Mejveder savetuje Devina Hejnija protiv duge pauze

Džef Mejveder je rekao Devin Haney da ne bi pravio opsežnu pauzu od sporta.

Haney je nagovestio da će uzeti ostatak godine slobodno nakon borbe sa Rajan Garsija. Hejni je tri puta odbačen na putu ka većinskom gubitku odluke. Međutim, borba je proglašena bez takmičenja nakon što je Garsija bio pozitivan na Ostarin. Garsija je dobila jednogodišnju zabranu, iako Hejni želi revanš.

Haney nije nastavio sa svojim WBC obaveznim Šandor Martin, čineći ga šampionom u pauzi za pojas sa 140 godina. Borba je dobila samo jednu ponudu od Top Ranka od 2,42 miliona dolara, što pokazuje ogromnu nezainteresovanost. Haney bi mogla da vodi druge tuče sa 140, uključujući i Teofimo Lopez, WBO šampion, i Liam Paro, IBF šampion. Alternativno, Hejni bi mogao da sačeka revanš sa Garsijom. Mejveder je pozvao Hejni da ostane aktivna.

„On je u najboljim godinama. Mislim da ne bi trebalo da uzme toliko slobodno vreme. Znam da жe trenirati i da жe i dalje imati neku vrstu oblika. Ipak, dve godine je dug period. Uzimaš dve godine slobodno samo da bi se borio sa Rajanom kada ima mnogo ljudi u redu koji čekaju da dobiju šansu da se bore za svetsku titulu. Očigledno, to će biti u vašoj glavi (gubitak), ali biće više u vašoj glavi ako vam treba toliko vremena samo da pokušate da ispravite tu nepravdu koja vam se desila. To je mnogo vremena“, Mejveder Rekao

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.