Dana White’s Generosity Towards UFC 303 Competitor Joe Pyfer

Dana White's Generosity Towards UFC 303 Competitor Joe Pyfer

Džo Pajfer je trenutno 3:1 sa UFC-om, a borba protiv Mark-Andre Bariaulta zakazana je za ovu subotu na UFC 303, ali „Bodybagz“ nije imao lako na početku karijere.

Posle detinjstva punog nasilja u porodici, Pajfer se povremeno našao kao beskućnik, a borba se nastavila u njegovoj borbenoj karijeri. Tek u vreme kada je bio u Seriji Pretendent Dejna Vajta stvari su se ozbiljno okrenule na bolje, a generalni direktor UFC-a je veliki razlog za to.

Još u septembru 2022. godine, Pajfer je debitovao na UFC-u, a takođe je svoje ime čuo zapanjujućim nokautom u prvoj rundi Alena Amedovskog. Tokom konferencije za štampu posle borbe, Pajfer je javnosti otkrio velikodušnost koju mu je Dejna Vajt pokazala pre vremena sa organizacijom, i kako mu je ta velikodušnost namestila uspeh.

„Rekao sam (Šelbiju) da moram da razgovaram sa njim, jer moram da mu se zahvalim, jer mi je godinu dana dao dom. Dao mi je novac na strani (DWCS). I, stvarno, to mi je obezbedilo da mogu da imam gde da živim narednih godinu dana, u kući Dejne. Mislim da tip dobija mnogo toga zato što nije dobar momak… On je moj šef, i želim da mi se svidi, želim da ga poštujem, i imam svo poštovanje ovog sveta prema njemu.“

Pajfer je doživeo neuspeh u svom poslednjem pojavljivanju u februaru, kada nije uspeo da oceni sudije protiv veterana Džeka Hermansona. Ali, nije se predugo klonio akcije, i ima sebe u udarnoj poziciji da podstakne plasman u srednju kategoriju ako uspe da pobedi Bariault ove subote na UFC 303.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.