Hejni želi revanš sa Garsijom

Hejni želi revanš sa Garsijom

Devin Haney je sada usmerio pažnju ka revanšu Rajan Garsija.

Hejni je izgubio većinsku odluku, koja je pretvorena u takmičenje kada je Garsija pala na VADA testovima za Ostarin. Garsija je suspendovan na godinu dana, što znači da može da se bori od aprila 2025. pa nadalje. Hejni je i dalje neporažen, ali je njegov brend oštećen.

Matchroom nije dao ponudu za svoj WBC Junior Welterweight obaveznu borbu protiv Šandor Martin. Top Rank je bio jedini ponuđač sa ponudom od 2,42 dolara. Hejni je ispraznio i postao šampion u pauzi. Iako je protiv Garsije preduzeo zakonske mere, sa stavom da uzme ostatak godine odmora, planira da revanšiše Rajana što je pre moguće. Ovo će možda zahtevati da se još jednom bori pre nego što to uradi.

„Trenutno, moj fokus je na rukovanju poslom, a onda ću se vratiti u ring kada bude pravo vreme… Platiće za ono što je uradio u ringu i van njega. Cela ova situacija me je koљtala novca. Voleo bih da moja sledeća borba bude protiv Rajana Garsije. Ako je sve u redu. To nije izvodljivo. Možda ću se vratiti ranije, ali želja da se suočim sa Garsijom ostaje jaka. To je borba koju svet želi da vidi. Naravno, želim da vratim svoj u krv, ja sam samo takav borac“, Haney Rekao

Hejni se tu nije zaustavila. Smatrao je da garsija treba da ima veću zabranu zbog finansijskih troškova koje je snosio. Hejni tuži Garsiju zbog potencijalnog gubitka zarade zbog toga što je njegov komercijalni brend oštećen rezultatom borbe. U međuvremenu, Garsija je kazna od 1,1 milion dolara za Golden Boy Promotions i državna kazna od 10.000 dolara mala u poređenju sa njegovom navodnom pobedom od 12 miliona dolara nakon što je na sebe kladio 2 miliona dolara. Hejni je želeo dalju akciju.

„Mislim da varanje ne bi trebalo da se bavi sportom boksa. Da to osećam, sranje, varao bih sebe. Ako te uhvate da varaš, mislim da bi trebalo da budeš zabranjen. Za ceo život. Zato što bukvalno uđemo i stavimo svoj život na kocku svaki put kad uđemo u ring i vidimo momke kako biju u ringu. Mora da je osetio nešto, zbog svih svojih borbi, nikada nije testirao prljavo, zar ne? Ali protiv mene, jeste. To nije koincidencija. Mora da je osetio pretnju od mene i odjednom se ponaљa kao da ga nikada pre nismo videli da glumi. Pokrivao je svoj a*** za slučaj da izgubi i da igra ludu ulogu“, Haney Dodati

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.