Džošua protiv Duboe potvrđen za 21. septembar

Džošua protiv Duboe potvrđen za 21. septembar

Entoni Džošua suočiće se sa IBF šampionom u teškoj kategoriji Danijel Diboa 21. septembra.

Eddie Hearn je to objavio ubrzo nakon toga Oleksandr Usyk ispraznio je IBF pojas posle neprikosnovene titule u teškoj kategoriji nad Tajsonom Fjurijem. Duboa je postao punopravni šampion od kada je bio privremeni nosilac titule. Odluka je značila da Fjuri više nije mogao da se bori za neprikosnovene u revanšu 21. decembra.

Džošua je u impresivnoj formi otkako se udružio sa Ben Davidson. U poslednje dve borbe, prestao je Oto Volin I Frensis Nganu. Duboa je takođe u dobroj formi, pošto je prestao Jarrell Miller I Filip Hrgović. Hearn je potvrdio. Ogroman domaći okršaj.

„Znamo da smo pre borbe 5 protiv 5 da je borba sa Hrgovićem bila opcija, i uvek sam govorio ako ova borba može da bude za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji onda ćemo se boriti protiv Danijela Duboe. Ej Džej će se boriti protiv bilo koga. Sada imate dva Britanca, svetsku titulu u teškoj kategoriji, 100.000 ljudi, kartu za Sezonu Rijada, donji veš van top lista. 21. septembar, masivan, masivan dan i noć za britanski boks“, Hearn Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.