Teofimo Lopez fokusiran na pobeđivanje Stiva Klegeta

Teofimo Lopez fokusiran na pobeđivanje Stiva Klegeta

Teofimo Lopez je potpuno fokusiran na prebijanje Stiv Kleget.

Titula Lopeza WBO je na liniji u diviziji od 140 funti. Nakon što je podigao kaiš protiv Džoš Tejlor, uspešno ga je branio od Jamaine Ortiz. Uprkos pobedi, neki su smatrali da ga je Ortiz nadmudeo. Performans je oštetio Lopezovu tvrdnju da dobije velike borbe Rajan Garsija, Devin HaneyI Subriel Matias.

Claggett je manje poznato ime. Njegov rekord je 38-7-2. Ali pobedio je u devet borbi zaredom. Njegovih poslednjih sedam pobeda bilo je u daljini. Lopez je, međutim, najveći test u njegovoj karijeri. Claggertov najteži protivnik do sada je bio Kris van Heerden na papiru. Van Heerden je bivši kandidat u velter kategoriji koji je izgubio od bivšeg šampiona Ujedinjene Velter kategorije Erol Spens junior. Iako je Lopez favorit, on prepoznaje da mora da se pojavi.

„Radujem se odličnom meču. Imamo najbolje provodadžije na svetu. Znaju šta vide i šta će doći 29. juna. Stiv Kleget je visoki čuvar i borac za pritisak. Tip ne prestaje da zadaje udarce, istupi, a momak ne pravi pauze. Ovi momci uopšte nisu laki borci. Nije lako. Oni su čvrsti, čvrsti, teški borci.. Imajući taj šampionski mentalitet, verujem da ću pobediti letećim bojama“, Lopez Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.