Čizme Enis će se suočiti sa Dejvidom Avanesjanom posle povlačenja Kodija Kraulija

Čizme Enis će se suočiti sa Dejvidom Avanesjanom posle povlačenja Kodija Kraulija

Jaron Enis će braniti svoju IBF Titulu u velter kategoriji protiv David Avanesyan 13 jula posle prvobitnog protivnika Kodi Krauli izvučena.

Krauli se povukao nakon što je pao na pregledu očiju pre borbe. Bokser je prošle godine imao hitnu dvostruku operaciju oka, zbog koje je Enis imao oko šest nedelja da pronađe zamenu. Čizme se prvi put bore u rodnoj Filadelfiji od 2018. Enis je stao Rejmond Serano u drugom krugu tom prilikom.

Poslednja borba mu je bila pobeda u desetom kolu protiv Roiman Villa. To ga je učinilo obaveznim za Terensa Kroforda. Ali pošto bud nije branio od njega zbog Erol Spens junior. revanš, koji se pokvario, Čizme su postale potpuni šampion.

Avanesyan je iskusan operater sa rekordom 30-4-1. Nije bio na elitnom nivou, izgubivši od Lamont Peterson i Kroforda. Ali sa 18 KO na svoje ime, on je teћak test. Zaustavio je Serža Amboma u poslednjoj borbi, pa se protivnik povukao.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.