Benavidez Questions Canelo’s Career Over Clenbuterol Failed Test

Benavidez Questions Canelo’s Career Over Clenbuterol Failed Test

David Benavidez je doveo u pitanje Canelo Alvarez’s karijeru prateći njegov prethodni pozitivan test za clenbuterol.

Canelo je bio pozitivan na testu posle prve borbe sa Genadij Golovkin. Alvarez je odveo borbu u GGG, na šok ljubitelja boksa. Mada je rezultat proglašen nerešenim rezultatom, mnogi su smatrali da je Golovkin učinio dovoljno za pobedu. Posle rezultata, Alvarez je bio pozitivan na testu, što je rezultiralo šestomesečnom zabranom.

Canelo je osporio zaključke podnošenjem uzorka folikula dlake, koji je bio negativan. Takođe je tvrdio da clenbuterol potiče od uprljanog mesa. Šestomesečna zabrana kritikovana je zato što nije dovoljna. Gledajući unazad, Benavidez je kritikovao Canelovu karijeru.

„Pa pogledaj ovo. Baciću još jednu stvar na vas. Kada je izašao najveći Canelo – onaj koji se prvi put borio sa Triple G – tip je iskočio prljav za Clenbuterol brata. Šta misliš zašto se druga borba nije desila? Za mene, to je bio najbolji Canelo kojeg sam ikada video, ali taj Canelo sa steroida.

„Svi ostali protiv kojih se borio. Amir Kan, Danijel Džejkobs, šta… Zove se, Bili Džo Sonders, Kejleb Plant, svi su ovi momci slabi brate. Zato vidim Canela Alvareza i mislim da nije dobar kao љto svi misle. Jer je najbolji bio van Clenbuterola. Zato je izgledao tako dobro“, Benavidez Rekao

Benavidez je očajnički pokušavao da dobije Canelo borbu za pogodak u neprikosnovenom pojasu Super Srednje kategorije. Canelo je tražio 200 miliona dolara, ostavljajući WBC privremenog šampiona super srednje kategorije van igre. Benavidez je od tada prešao na 175 za borbu Oleksandr Gvozdyk 15. juna. Pod uslovom da pobedi Gvozdyka, navijači će ponovo zahtevati borbu u Canelu.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.