Karl Froh kritikuje atmosferu na saudijskim bokserskim borbama

Karl Froh kritikuje atmosferu na saudijskim bokserskim borbama

Carl Froch nezadovoljan je atmosferom koju stvaraju bokserske borbe Saudijske Arabije.

Saudijci se bore protiv najveжih borbi. Neprikosnovena borba u teškoj kategoriji između Tajson Fjuri I Oleksandr Usyk dogodilo se 18. Revanš je zakazan i za 21. decembar. Tu je i neprikosnovena borba lake kategorije 12. Artur Beterbijev preuzima Dmitrij Bivol u bici dva neporažena borca.

Međutim, nedavnih pet naspram pet događaja, pod naslovom Deontay Wilder I Zhilei Zhang, ispitivana je zbog loše atmosfere. Do početka glavne manifestacije stadion nije bio u punom kapacitetu. To je moglo da padne zbog kasnog tajminga glavnog događaja, koji je ušao u ranim jutarnjim časovima. Međutim, Froch je sveo na lošu atmosferu.

„Bio sam u Saudijskoj Arabiji, atmosfera je svaki put kada sam bio tamo bila zaista siromašna. Uživao sam u 5v5, nekim velikim tučama – neko zaspi pored ringa. Drugi ljudi su na svojim telefonima kada akcija počinje. Borba (Filipa) Hrgovića i (Danijela) Duboa bila je sjajna – niko nije bio zainteresovan. Bilo je nekoliko britanskih navijača u pozadini sa svojih mesta. Ali svi zvone pored, to ne podiže borce i loše je za sport. To je prava šteta,“ Froch Rekao

Kraljevina ima planove za dalje događaje van Saudijske Arabije. Američka kartica je određena za 3. Terens Kroford Vs. Israil Madrimov. Postoje i planovi za karticu na Vembliju u septembru, na kojoj bi mogla da se pojavi Entoni Džošua Vs. Danijel Diboa. Iako se atmosfera možda ne može porediti sa SAD i Velikom Britanijom, navijači i dalje dobijaju najveće borbe.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.