RIZIN šampion Kai Asakura potpisuje sa UFC-om

RIZIN šampion Kai Asakura potpisuje sa UFC-om

Kai Asakura je rekao da je napustiće RIZN da potpiše sa UFC-om.

Asakura se smatra jednim od najboljih boraca u Japanu od kada se pridružio RIZN-u 2017. Vest je značila da je Asakura ispraznio svoju titulu od 135 funti posle njegove objave u RIZIN 47. Njegov odlazak dolazi nakon što je postao svetski šampion sa dve težine.

Njegov Najveжi pobede su došle protiv Manel Kape, Ulka Sasaki I Kyoji Horiguchi. Njegova poslednja dva udarca su bila pobeda završena Yuki Motoya I Huan Arhuleta. Ko pobeda nad Arhuletom bila je posebno značajna od kada je zaustavio bivšeg šampiona Belatora.

Prema Alex BehuninAsakura bi mogao da se suoči sa prvih pet kandidata. Ima ih Ogroman borbe dostupne u bantamweight-u, uključujući i one između Šon O’Malley I Marlon Vera. Iako UFC nije ništa potvrdio, Asakura je rekao isto toliko.

„Odričem se pojasa i idem u UFC. Mislim da će uskoro biti formular za objavu UFC-a, ali zvanično je da idem. Ovo bi trebalo da bude uzbudljiva vest, ali sada se osećam veoma usamljeno. Verujem da sam zahvaljujući RIZINU, ja koji prvobitno nije bio niko, prepoznat kao borac, borilački umetnik, čovek. I prošle godine, za Novu godinu, gospodin Sakakibara je bio taj koji je prihvatio moj sebični zahtev da odem u UFC bez ijedne odbrane. Želeo bih da se zahvalim gospodinu Sakakibari iz dubine duše na podršci. Hvala ti mnogo.

„Postoji žaljenje što sam izgubio tri glavne utakmice zaredom u novogodišnjoj noći, ali sam i dva puta postao šampion. Volim RIZIN i njegove obožavaoce. Definitivno ću postati šampion na UFC-u i povešću sa sobom navijače iz celog sveta, zato se potrudite da se tome radujete. (I) Nadam se da ćete nastaviti da me podržavate“, Asakura navedeno

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.