Devin Haney vs. Sandor Martin Purse Bids Set For June 18

Devin Haney vs. Sandor Martin Purse Bids Set For June 18

Torbica se nadmeće za Devin Haney Vs. Šandor Martin će se održati 18.

Hejniju, aktuelnom WBC juniorskom šampionu u velter kategoriji, naređeno je da se suoči sa Martinom ubrzo posle poraza od Rajan Garsija 20. aprila. Garsija je promašio težinu za 3,2 kilograma preko limita od 140 kilograma, što znači da nije imao pravo da se bori za pojas. Poraz je značio da je Haney ipak zadržao svoj WBC pojas.

Od poraza, Garsija je pozitivan na Ostarin. Ako Rajan ne može da dokaže svoju nevinost, Hejnijev neporaženi dosije bi mogao biti vraćen na posao. Borbu sa Martinom жe biti teљko prodati. Hejnijeve akcije su pale. On je viđen kao šampion koji je ipak izgubio u svojoj poslednjoj borbi. Njegov stil, koji se zasniva na bokserskim osnovama, ne odjekuje ležernim ukoliko nema velikog plesnog partnera kao što je Garsija.

Martinu bi mogao biti ponuđen novac na stranu, što bi omogućilo Hejniju da nastavi ujedinjenje. Tuča sa Teofimo Lopez (WBO pojas), Isak Kruz (WBA pojas) i Subriel Matias (IBF pojas) je moguće. Druga opcija je da se iselite i pomerite na 147. U svakom slučaju, Martin je već rekao da želi svoj pogodak za titulu.

„Ovo je prvi korak za priliku koju sam čekao celog života. Znam da neću pogrešiti, znam da ću biti svetski prvak i samo se nadam da će se sve nastaviti svojim tokom da vidim da mi se san ostvaruje“, Martin Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.