Džejmi Čedvik: Britanski vozač startovaće na pol poziciji za Indi NXT trku na Road America uživo na Skaj Sportsu

Džejmi Čedvik je u subotu zauzeo zadivljujući stub na Road America trci za Indi NXT; Chadwick. koja je u svojoj drugoj kampanji, nikada nije pobedila u trci u seriji; Gledajte Indy NXT na Road America u nedelju u 18:05 na Super Sport Mixu da vidite da li Chadwick može odneti pobedu

Britanac Džejmi Čedvik počeće na pol poziciji za trku Indi NXT na Road America, koja je uživo na Skaj Sports Miksu u nedelju u 18.05 časova.

Čedvik je preuzela svoju devojačku pol poziciju u Indi NXT, koja je serija hranilica za IndyCar, i upravo je treća žena koja je postigla taj podvig.

Ova 26-godišnjakinja je u maju postala prva žena koja je stajala na podijumu u Indi NXT kada je zauzela treće mesto u Indijanapolisu.

Ona će gledati da stane na gornji deo podijuma posle nedeljne trke od 20 krugova, koja počinje u 6.05. Super Sport Mix. Gledaoci sa Nebeskom kutijom mogu da se uključe u Super Sport Mix besplatno i možete gledati IndyCar trku na Road America u 20.30 na istom kanalu.

„Tako sam srećna. Malo smo se mučili ovog vikenda jureći ravnotežu. Kada je (timski kolega) Luis (Foster) odradio krug koji je uradio, znao sam da ćemo imati dobar auto“, rekao je Čedvik.

„Praćenje uslova se poboljšava, ovo je naš pogodak i u našoj grupi. Stvarno sam mislio da moћemo da iskoristimo ovu priliku. Biće to teška trka, ali uveren sam u ono što možemo da uradimo.“

Čedvik je takođe pokrenuo novu inicijativu u pokušaju da poveća učešće žena u grassroots motosportu ranije ove godine.

Trostruka šampionka W Serije u partnerstvu sa Dejtona Motorsportom u jednogodišnjoj posvećenosti da obezbedi besplatno karting i mentorstvo za devojčice.

Ona je najodlikovanija aktivna žena vozač motosporta u Velikoj Britaniji, pošto je dominirala sve tri godine W serije pre nego što je prešla u žestoko konkurentnu Indy NXT seriju.

Čedvik je takođe deo F1 tima Vilijamsove vozačke akademije, a ove sezone preuzima mentorsku ulogu sa svojim predstavnikom F1 Lia Blokom u F1 akademiji.

Nedelja 9. jun
6.05pm: Indy NXT
8.30pm: IndyCar Race

Nedelja 9. jun
5.30pm: Grand Prix Sunday – Canadian GP build-up
19h: THE CANADIAN GRAND PRIX
9pm: Chequered Flag – Canadian GP reaction
10 uveče: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.