Maks Verstapen doživeo rani neuspeh u kanadskom GP dok kvar na Red Bul automobilu ograničava vežbanje trčanja

Red Bul koji istražuje Energetski sistem oporavka kvari onog bočnog Maksa Verstapena posle samo četiri kruga u praksi dva; gledajte kvalifikacije za kanadski GP u subotu u 21h, sa nedeljnom trkom u 19h – uživo na Super Sport F1

Maks Verstapen je priznao da njegov početak kanadskog Gran pri vikenda „nije idealan“ pošto je njegov automobil Red Bula pogodio tehničke probleme u petak u Montrealu.

Na poremećen dan otvaranja cele mreže usled kiše u Circuit Giles Villeneuve, Verstapen je bio ograničen na samo četiri kruga u Praksi dva zbog problema sa ERS (Energy Recovery System) koji je video njegov RB20 trag dima pre nego što se vratio u boks.

Red Bul istražuje uzrok kvara uoči subotnje akcije u Montrealu, kada su kvalifikacije u 9 uveče uživo na Super Sport F1.

„To nije idealno“, rekao je Verstapen, čiji tim Red Bula namerava da se vrati na front ovog vikenda, nakon što su ga prošli put u Monaku nadmašili Ferari, Meklaren i Mercedes.

„Voleo bih da vozim više krugova, neki drugi ljudi su imali još nekoliko krugova na suvom i još nekoliko krugova na mokrom.

„Definitivno nije hteo da uđem u FP2, ali je važnije da shvatim šta se zapravo desilo i kakve će to implikacije imati za ovu i ostatak godine.“

Verstapen, koji ovog vikenda koristi svež motor – svoju treću u sezoni 2024 – dodao je: „Oni to sada istražuju. Još uvek se nisam vratio u garažu ali sam siguran da ćemo uskoro shvatiti šta je to.“

Holanđanin je završio samo 10 krugova u Praksi 1 nakon što je trčao na toj sesiji prvo je odložena jutarnja oluja, a onda, kada je ocenjeno da je staza spremna za automobile, crvena zastava izazvana sudarom Sauberovog Zhou Guanyua.

Oba vremenska lista od petka efektivno su akademski prikazana po promenljivim vremenskim uslovima, što znači da se još uvek pojavilo malo konkretnih nagoveštaja o redosledu kljucanja tokom vikenda.

Da li će se Red Bul ponovo mučiti ili će se vratiti u formu u Montrealu?

Iako su sezonske pozicije Verstapena i Red Bula na čelu tabele F1 svetskog prvenstva ostale nepromenjene, njihove prednosti u bodovima sužene su poslednjih nedelja usled zatezanja terena na prednjem delu mreže.

Verstapen je pobedio samo u jednoj od poslednje tri trke – a onda tesno tako, od Meklarenovog Landa Norisa na Imoli – a u četvrtak je pogodio notu opreza zbog njihove perspektive u Montrealu ovog vikenda s obzirom na to da na stazi se nalaze kerbovi u kojima Red Bul 2024. ne uživa.

Procenjujući početak vikenda u kojem se predviđa da će vreme ostati promena, Serhio Perez, koji je završio na 10.

„Biće veoma važno (u subotu) biti na terenu u pravo vreme. Već smo mogli da vidimo da se dosta menja ako ne guraš u desnom krugu, to bi mogla da bude velika razlika.

„Imamo malu ideju o automobilu, ali je veoma teško doneti bilo kakve zaključke na stazi na kojoj je zaista dominiralo vreme.

„Videćemo konkurentnost (u subotu).“

Lekler zadovoljan ‘veoma konkurentnim’ startom | Noris: Ferari deluje unapred

Iako su nedosledni uslovi na stazi možda otežali dobijanje zaista preciznog čitanja o tome gde vodeći timovi stoje u ritmu, pobednik Monaka Čarls Lekler video je dovoljno da izvuče rano ohrabrenje iz Ferarijevog rezultata u petak.

„Sve u svemu, veoma sam srećan jer smo veoma konkurentni u svim uslovima“, rekao je Lekler, koji je završio na četvrtom mestu najbrže na P2 tajm-ingu.

„Nikada zapravo nismo bili na vrhu liste vremena samo zato što nismo odležili pravo vreme na sednici da imamo najsuvlji kolosek. Ali, sve u svemu, svaki krug koji smo radili bili smo veoma takmičarski nastrojeni tako da je to dobra stvar.

„Ali to ne znači da nema mnogo toga da se poboljša na automobilu. Još uvek moramo da uradimo neke promene za (subotu) koje će nas, nadam se, ponovo dovesti u bolju poziciju.“

Meklarenov Lando Noris, očigledno nepredvidiv 20. i poslednji u drugoj sesiji, nagovestio je da je Ferari tim koji treba pobediti.

„U ovom trenutku mislim da delujemo pomalo potišteno“, rekao je on.

„Ferari deluje definitivno malo ispred. Ali ne znam gde smo u ovom trenutku jer se uslovi menjaju.

„Englez je dodao: Naučili smo dobru količinu, zapravo ne na suvom. Nisam naučio dovoljno na suvom da budem iskren. Uradili smo najmanje krugova, mislim od svih. Tako da nije najbolja stvar sa tim.

„U mokroj dobroj količini, mislim na razumnom mestu. Ovde je uvek nezgodno, ali mislim da je to bio razuman prvi dan.“

Subota 8. jun
5.15pm: Canadian GP Practice Three (sesija počinje u 17.30 časova)
20h: Kanadski GP kvalifikacioni nagomilavanje
9 uveče: Kanadska GP kvalifikacija
11 uveče: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 9. jun
5.30pm: Grand Prix Sunday – Canadian GP build-up
19h: THE CANADIAN GRAND PRIX
9pm: Chequered Flag – Canadian GP reaction
10 uveče: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.