Propisi F1 2026: FIA otkriva planove za manje automobile koji imaju za cilj stvaranje boljih trka po novim pravilima

F1 in 2026 will mark the start of a new era for the sport with major regulation changes (Credit: FIA)

FIA je obelodanila radikalne nove propise koji će biti uvedeni u F1 2026. u planovima će se smanjiti veličina i težina sadašnjih automobila u pokušaju da se stvore bolje trke; nove jedinice za napajanje sa 300 procenata više baterije učiniće sport održivijim

FIA je otkrila da će novi propisi Formule 1 u 2026.

Upravno telo ovog sporta javno je objavilo propise u četvrtak uoči Velike nagrade Kanade ovog vikenda, potvrdivši nekoliko ranije poznatih planova da F1 bude održiviji.

Redizajnirane jedinice za napajanje posedovaće skoro 300 procenata više baterije sa ravnomernom podelom između unutrašnjeg sagorevanja i električne energije, dok će automobili saodrživo gorivo 100 procenata.

„FiA danas definiše ogromnu uzbudljivu budućnost za vrhunac motosporta pokretanjem sveobuhvatnog novog seta propisa za šampionat FIA Formule jedan 2026.

„Nakon objavljivanja propisa energetskih jedinica za 2026. godinu pre dve godine iskoristili smo priliku da redefinišemo propise o šasiji kako bi se uskladili sa energetskim zahtevima novih elektroenergetskih jedinica.

„Saradnja sa našim partnerima u Formuli 1 i uz pomoć 10 sportskih timova i svih naših zainteresovanih strana ovo predstavlja jedinstvenu reviziju koja će osigurati da naše premijerno prvenstvo bude još relevantnije za ono što se dešava u svetu.“

Nova, manja mašinerija, na koju je nekoliko vozača uključujući Luisa Hamiltona više puta pozivalo, sledi koncept „okretnog automobila“ po kojem će težina biti smanjena za 30 kilograma, a širina vozila smanjena.

Druga ključna karakteristika predloženih automobila biće efikasno uklanjanje Sistema za smanjenje prevlačenja (DRS) koje će biti zamenjeno režimom ručnog premošćavanja. Nova tehnologija obezbediće vozaču električni podsticaj za napajanje pored rivala.

Pored ostalih izmena, automobili za 2026. godinu takođe treba da preuzmu aktivne sisteme aerodinamike, sa pokretnim prednjim i zadnjim krilima, pri kojima vozači mogu da se prebacuju između dva režima kako bi maksimalno povećali najveću brzinu. Downforce i prevlačenje će takođe biti smanjeni.

F1 u 2026. godini obeležiće početak nove ere za ovaj sport sa velikim izmenama propisa (Credit: FIA)
F1 u 2026. godini obeležiće početak nove ere za ovaj sport sa velikim izmenama propisa
F1 u 2026. godini obeležiće početak nove ere za ovaj sport sa velikim izmenama propisa

Rekordan broj proizvođača motora

FIA pripisuje zasluge svojim novim propisima motora za šest proizvođača električnih jedinica – Ferari, Mercedes, Reno, Honda, Audi i Red Bul Pauertrajns – za prijavljivanje u sport.

Možda najznačajnija promena u 2026. godini biće Red Bull koji prvi put proizvodi sopstveni motor, pošto je 2021. formirao Red Bull Powertrains, s tim što će kompanija dobiti pomoć od Forda.

Red Bull-ovaj juniorski tim RB će takođe voditi Red Bull Ford Powertrains od 2026. Oba tima trenutno vode električne jedinice koje podržava Honda, nakon što je japanski proizvođač prvobitno odlučio da napusti F1 posle 2021.

Međutim, oni će se u potpunosti vratiti kao proizvođač električnih jedinica 2026. godine sa Aston Martinom, jer će okončati trenutno partnerstvo motora sa Mercedesom.

Prošle godine, Kristijan Horner je priznao da Red Bul „apsolutno ne bi“ postavio sopstveno odeljenje motora da su znali da će se Honda vratiti u Formulu 1.

Audi će se takođe pridružiti F1 i napraviti sopstveni motor dok preuzimaju aktuelni Sauber tim posle sezone 2025, sa Ferarijem, Mercedesom i Renoom ostalim snabdevačima električnih jedinica.

Ben Sulajem je dodao: „Propisi energetske jedinice već su rezultirali rekordnim brojem proizvođača električnih jedinica koji su se obavezali na ovaj sport.

F1 2026 timovi i motori

Tim Motor
Alpine Reno
Aston Martin Honda
Audi Audi
Ferari Ferari
Has Ferari
McLaren Mercedes
Mercedes Mercedes
RB Red Bull-Ford
Red Bull Red Bull-Ford
Vilijams Mercedes

„I sada, u tandemu sa propisima o šasiji koji obezbeđuju lakše, agilnije automobile sa inovativnim aerodinamičkim rešenjima, napravili smo niz propisa osmišljenih da ne samo poboljšaju trke već i da šampionat učini još atraktivnijim za čoveka jedinice za napajanjeufacturers, OEM i postojeći konkurenti.

„Ključne karakteristike F1 propisa za 2026. godinu su napredna, tehnologija održivosti i bezbednost. Naš cilj je, zajedno sa Formulom 1, bio da proizvedemo automobil koji je pravi za budućnost elitne kategorije ovog sporta. Verujemo da smo ostvarili taj cilj.“

Poslednja velika reorganizacija propisa uvedena je 2022. godine pošto je Red Bulov Maks Verstapen dominirao u pobedi u prethodna tri uzastopna šampionata vozača.

Holanđanin trenutno vodi na poziciji 2024. ali ga čeka sve veći izazov od Ferarijevog Čarlsa Leklera i Meklarenovog Landa Norisa, koji su podelili po jednu pobedu sa Verstapenom u poslednje tri trke.

Četvrtak 6. jun
19.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 7. jun
18h: Canadian GP Practice One (sednica počinje u 18.30 časova)
20h: The F1 Show
9.45pm: Canadian GP Practice Two (sesija počinje u 10 uveče)

Montreal je domaćin devetog kola F1 sezone 2024 sa Velikom nagradom Kanade

Subota 8. jun
5.15pm: Canadian GP Practice Three (sesija počinje u 17.30 časova)
20h: Kanadski GP kvalifikacioni nagomilavanje
9 uveče: Kanadska GP kvalifikacija
11 uveče: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 9. jun
5.30pm: Grand Prix Sunday – Canadian GP build-up
19h: THE CANADIAN GRAND PRIX
9pm: Chequered Flag – Canadian GP reaction
10 uveče: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.