Kanadski GP: Šta sada u F1 2024 posle ‘velike slabosti’ Red Bula izloženog u porazu Monaka?

Posle njihove borbe u Monaku, Red Bul namerava da uzvrati udarac pravo na front ovog vikenda u Montrealu – ali su oprezni u sve većoj pretnji Ferarija i Meklarena; Gledajte kanadski GP sa svakom sesijom uživo na Super Sport F1 i nedeljnoj trci u 19h

Maks Verstapen priznaje da su borbe Red Bula u Monaku razotkrile „veliku slabost“ u njihovom automobilu 2024. godine usred sve većeg izazova dvogodišnjem davljeniku svetskih šampiona na trkačkim vikendima u F1.

Usred onoga što je već bilo zatezanje bitke na frontu Formule 1 ove sezone, Red Bul je pretrpeo najmanje takmičarski rezultat od prošlog septembra u Singapuru GP – još jedna ulična staza – pre dve nedelje u Monaku sa Verstapenom u kvalifikacijama i završio na šestom mestu u trci koju je impresivno osvojio Ferarijev Čarls Lekler.

O odlasku iz Monaka sa smanjenom prednost svetskog prvenstva u odnosu na Leklera od 31 poena, Verstapen je priznao: „Neke staze koje su još uvek predstojeće neće biti toliko dobre za nas ali će onda i neke staze biti bolje za nas“.

U razgovoru sa Super Sport F1, dodao je svetski šampion: „Jedini pozitivan koji izlazi iz (Monaka) je da razumemo šta je naša velika slabost i na tome zaista moramo da radimo.

„Mislim da ako to rešimo, ili bar učinimo pristojnim, odmah dobijemo dosta vremena u krilu.

„To je obećavajuće – ali moramo to da uradimo.“

Kakvu je ‘slabost’ Monako razotkrio za Red Bul?

Rivali Red Bula su se uglavnom hvatali za slamku kada su pokušavali da identifikuju slabije bodove u svojim automobilima otkako je uveden aktuelni paket F1 pravila 2022. godine, a tim Miltona Kejnsa i Verstapena do sada su dominirali u toj eri.

Ali RB20 je bio ubedljivo van ritma celog vikenda u Monaku sa automobilom koji nije uživao u neravninama ulične staze ili kerbovima.

„Da bismo razumeli kakva su pitanja bila sa vožnjom i kerbovima, sada imamo ogromnu količinu podataka da odemo i pogledamo i gledamo da se pozabavimo predstojećim trkama“, rekao je šef tima Kristijan Horner posle trke.

„Mislim da smo to videli i prošle godine u Singapuru, tako da mislim da smo imali još jedan primer toga. Znamo da je to deo auta na kojem moramo da radimo.

„Mislim da je, pre svega, razumevanje šta je to pitanje, tako da kada to uradimo, onda možete da pogledate šta je relevantno rešenje.“

Verstapenu se brutalno dopalo njegovo iskustvo u kvalifikacijama, kada je otišao tek na šesto najbrže mesto nakon što je udario u zid kod Ste Devoteja, do vožnje „kartinga“. Međutim, iako je opis možda bio otvoren, Horner je rekao da je čuvena holandska analiza kako je RB20 na kraju pomogla rad tima.

„Poslušajte Maksove komentare u poslednjih 10 godina. On je samo veoma direktan, on je veoma iskren. To samo fokusira sve“, rekao je šef Red Bula.

„Postojao je veoma dobar izveštaj posle kvalifikacija gde smo se zaista ukopali šta je tačno senzacija vozača. Uložio je veliki napor da provede vreme sa inženjerima (posle kvalifikacija). Nema srebrnog metka, radi se samo o napornom radu i razumevanju.“

Upitan kakav je sada plan nadogradnje za RB20, Horner je odgovorio: „To je kontinuiran proces. Naravno, vi ste u zakonu smanjenja povratka i naravno, vaš fokus se menja u zavisnosti od toga koji su vaši problemi.

„Tako da mislim da će sada dosta fokusa učestvovati na tome, ‘OK, zašto smo imali ovakve probleme sa vožnjom? Zašto se auto muči na kerbovima?’ RB automobil radi bez suspenzije od prošle godine, izgleda da nije imao istih problema. Zato moramo da shvatimo da li je to nešto što smo uveli.“

Da li će se Red Bul vratiti u formu – ili će doživeti slične probleme – u Montrealu?

Verstapen je osvojio poslednja dva kanadska GPS-a sa pol pozicije i, iako je takođe očigledno ulično kolo, zidno kolo Žil Vilnev takođe ima znatno brže deonice.

Međutim, sposobnost automobila da se vozi kerbovima takođe je važna u Montrealu, posebno na prvoj i poslednjoj šikani.

Verstapen je rekao: „I dalje verovatno neće biti najlakši vikend zbog kerbinga i slično, naš auto jednostavno nije baš dobar u tome.

„Ponovo su isplivali na stazu tako da bi to moglo da donese neke neočekivane stvari, nikad se ne zna nivo prianjanja.“

Horner je dodao: „To je numera na koju smo ranije dobro nastupali. Ponovo su se pojavili na celom kolu, pa da vidimo. Ferari, Meklaren su brzi. Uvek se desilo da će biti približavanja.“

Uistinu, fili prvi put od septembra 2021, tri trke uzastopno su bile jedna od tri različite ekipe.

Nakon što se činilo da verstapen ponovo beži sa šampionatom, pošto je osvojio četiri od prvih pet gran prija nove sezone. Onaj od onih za koje nije pobedio, Australija, i on bi bio snažno u trci da njegov auto nije pretrpeo retku mehaničku penziju.

Međutim, tri gran prija koja su održana u maju pružila su drugačiji narativ.

Lando Noris je slomio svoju F1 patku u Majamiju za Meklarena početkom meseca pre nego što je Britanac završio pravo na Verstapenov rep u potrazi za još jednom pobedom dve nedelje kasnije na Imoli. Nedelju dana kasnije, Lekler je završio mesec tako što je okončao svoju skoro dvogodišnju pobedničku sušu na svom domaćem terenu u Monaku.

Prva tri mesta u šampionatu – Verstapen, Lekler i Noris – pokrivena su sa 56 bodova, nešto više od dve trkačke pobede, dok je u šampionatu Konstruktora prednost Red Bula u odnosu na Ferari pala na samo 24 poena u sezoni rekordne dužine gde je ostalo još 16 trka.

Krećući se ka periodu ka avgustovskoj letnjoj pauzi kada će za osam nedelja biti šest trka, Horner je rekao: „Mislim da je Meklaren napravio veliki korak. Mislim da je Ferarijev korak bio veoma suptilan. Da vidimo u naredne dve ili tri trke.

„Sada ulazimo u meso prvenstva, da vidimo Montreal, Barselonu, Austriju, Silverston – da vidimo u narednih nekoliko kola kako će se stvari odvijati. To je maraton, a ne sprint.“

Upitan o tri kola koja prate Montreal, Horner je rekao: – Ništa ne uzimamo zdravo za gotovo ali mislim da će te staze igrati više na snagu automobila.

„Automobil je osvojio pet mesta i imao drugo mesto u Majamiju i pobedio je u dve trke Sprinta. Dakle, nije da je prešao iz dobrog auta u loš auto, već samo što ovo kolo nije igralo na našu snagu i moramo da shvatimo koje su to slabosti i kako da im se pozabavimo.“

Montreal je domaćin devetog kola F1 sezone 2024 sa Velikom nagradom Kanade

Četvrtak 6. jun
19.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 7. jun
18h: Canadian GP Practice One (sednica počinje u 18.30 časova)
20h: The F1 Show
9.45pm: Canadian GP Practice Two (sesija počinje u 10 uveče)

Subota 8. jun
5.15pm: Canadian GP Practice Three (sesija počinje u 17.30 časova)
20h: Kanadski GP kvalifikacioni nagomilavanje
9 uveče: Kanadska GP kvalifikacija
11 uveče: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 9. jun
5.30pm: Grand Prix Sunday – Canadian GP build-up
19h: THE CANADIAN GRAND PRIX
9pm: Chequered Flag – Canadian GP reaction
10 uveče: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.