Kanadski GP: Maks Verstapen pred borbom za titulu i situacija sa Mercedesom Luisa Hamiltona među govornim tačkama

F1 sezona 2024 se nastavlja sa Maksom Verstapenom koji će se suočiti sa kontinuiranim izazovom ferarija i Meklarena; Luis Hamilton će prvi put dobiti novo prednje krilo Mercedesa; Pogledajte kanadski GP ovog vikenda, sa svakom sesijom uživo na Super Sport F1 i nedeljnoj trci u 19h

Dok se sezona Formule 1 2024 nastavlja sa mogućnošću istinske trke za titulu u koju će uživati tokom letnjih meseci, Super Sport F1 analizira glavne govorne tačke uoči Velike nagrade Kanade ovog vikenda.

Posle nekoliko trka u Evropi, F1 nakratko prelazi Atlantski okean još jednom pre nego što pet trka za šest nedelja usledi na kontinentu uoči letnje pauze.

S obzirom na to da su tri vozača iz različitih timova imala zajedničke pobede u poslednje tri trke, prošlo je mnogo vremena od kada je F1 vikend tako žestoko iščekivan.

Takođe je bilo velikih dešavanja unutar tržišta vozača još od Velike nagrade Monaka sa mrežom 2025. koja počinje da se oblikuje, ali mnoga pitanja ostaju uoči medijskog dana u četvrtak u Kanadi.

Circuit Gilles Villeneuve pruža savršeno mesto, sa nekim od najboljih i najstrastvenijih ljubitelja F1 na svetu koji će sigurno stvoriti sjajnu atmosferu tokom vikenda gde će vreme verovatno doprineti drami.

Može li Ferari i Meklaren da održe Red Bul izazov?

Meklarenov Lendo Noris pobedio je Maksa Verstapena u Majamiju i tako odneo svoju devojačku F1 pobedu, a onda je vrlo skoro uspeo dve zaredom pošto se vozač Red Bula baš držao za pobedu u Imoli dve nedelje kasnije.

Ferari je potom uzvratio udarac u Monaku kada je Čarls Lekler konačno trijumfovao na svojoj domaćoj trci i okončao skoro dvogodišnji niz bez pobede koji je izgrađen usred Verstapenove dominacije.

Verstapenova prednost u odnosu na Leklera na vrhu pozicije vozača pala je na 31 poen, a Ferari je zatvorio na 24 boda Red Bula na vrhu šampionata Konstruktora.

Čini se da su četiri pobede u prvih pet trka postavile Verstapena na direktan put ka četvrtoj uzastopnoj tituli, ali sužavanje prednosti Red Bula poslednjih nedelja stvorilo je pravu opasnost za aktuelne šampione.

I dok mnogi očekuju da Verstapen i dalje bude u prednosti na nekim tradicionalnijim kolo koje se bliži kalendaru, očekuje se da će kerbovi i spori uglovi u Kanadi otkriti iste slabosti zbog kojih se Red Bul mučio u Monaku.

Meklaren je izuzetno dosledan otkako je doneo ogroman splav nadogradnji u Majami i gotovo je izvesno da će biti u miksu, dok ostaje da se vidi da li je Ferari rešio pitanje raspoređivanja baterija koje ih je omelo u Imoli ali nikada nije bilo šanse da umanje njihove šanse relativno sporim brzinama Monaka.

Za razliku od kneževine, Circuit Gilles Villeneuve takođe poseduje duge strejt i preticanje mogućnosti koje bi trebalo da obezbede veoma zabavnu nedelju.

Takmičarska slika obećava da će biti uzbudljiva u suvim uslovima, ali vikend bi mogao da bude još nedopadljiviji zbog prognoze koja trenutno nagoveštava da bi kiša mogla da padne na sva tri dana akcije na stazi.

Da li će Perez produžetak dodatno smiriti Red Bul oluju?

Uprkos tome što je sukcesivno isporučio dva veoma loša vikenda, solidan start koji je Serhio Perez napravio u sezoni pre toga se pokazao dovoljno da mu zaradi dvogodišnji produžetak ugovora u Red Bulu.

Sporazumom se okončaju spekulacije oko toga ko će voziti zajedno sa Maksom Verstapenom sledeće godine i zatvara poslednje raspoloživo mesto na kojem vozač može razumno da očekuje da će se takmičiti za titulu vozača 2025.

Dok su komercijalni faktori – kao i kod svakog dogovora sa vozačem – nesumnjivo bili razmatranje u Red Bulu da ponovo potpiše Pereza, s tim što je Meksikanac veoma popularan na i izvan latinoameričkog tržišta, najveći faktor u odluci je sigurno sreća Verstapena.

Uprkos tome što je zvanično angažovan na Red Bulu do kraja 2028. godine, Verstapenov odlazak pre tog datuma postao je realna mogućnost usred nemira u vrhu tima, rivala koji se približavaju koloseku, i naziruće promene propisa 2026. godine.

Iako odnos između Verstapena i Pereza nije uvek bio savršen, već duži vremenski period je bilo veoma minimalnih trzavica, a njegovo zadržavanje bi izgleda malo verovatno uznemirilo Holanđanina ili njegove savetnike.

Najrealnija alternativa bio je Karlos Sainz, ali red Bul bi rizikovao da iznervira Verstapena ponovo formirajući par koji je doživeo tenziju kada su zajedno vozili za Toro Roso 2015. i 2016. godine.

Dok zadržava Perez osigurava da Red Bul ostane wKao najslabiji vozač u bilo kom od najboljih timova, Kristijan Horner će se nadati da će u tome značajno povećati svoje šanse da zadrži najboljeg vozača sporta u doglednoj budućnosti.

Što se tiče Sainca, pošto Red Bul nije na stolu, Vilijams i Sauber su izgleda jedine realne opcije za 2025. godinu za odlazećeg vozača Ferarija.

Hamilton dobio novi deo posle zagonetih komentara Monaka

Nadajući se da će se boriti za trkačke pobede je Mercedes, ali ako se ne desi nešto veoma dramatično sa vremenom, Kanada verovatno dolazi prerano za takve nade da će biti realna.

Novo prednje krilo koje je Džordž Rasel koristio u Monaku sada će biti i na automobilu Luisa Hamiltona, a Kanada će obezbediti daleko bolji merni štap za udar tog dela nego što bi Monako mogao.

Upotreba dela, od kojih je samo jedan bio spreman na vreme za Monako, izgleda da je uračunala neke prilično čudne komentare koje je Hamilton dao Super Sport F1 posle kvalifikacija, kada je rekao da ne predviđa da će pobediti Rasela u bilo kojoj prilici do kraja godine.

Pomalo zagonetan komentar, koji je došao sa Hamiltonom 7:1 na Rasela u kvalifikacijama ove sezone, čini se da su prvi pravi znaci rasta tenzija između Hamiltona i Mercedesa tokom njegove poslednje sezone pre nego što se pridružio Ferariju.

Mercedes je istakao da Hamilton nije želeo da vodi novo prednje krilo i da je srećan što je Rasel to uradio, ali sedmostruki svetski šampion je po svemu sudeći sumnjičav prema Raselu, koji će ostati sa ekipom i sledeće sezone, primajući preferencijalni tretman.

S tim da još uvek sledi 16 trka, Mercedes ostaje nada da će doneti nadogradnje koje im mogu omogućiti da zatvore jaz u Red Bulu, Ferariju i Meklarenu, ali bi svaka zavada unutar tima mogla da uguši napredak.

Stoga će biti fascinantno videti kako će Hamilton izabrati da se nosi sa situacijom kada ga u nekom trenutku u nekom trenutku u četvrtak neizbežno pitaju za njegove komentare.

Kako će se Ocon izboriti sa alpskim izlazom?

Drugi veliki razvoj događaja na tržištu vozača koji se dogodio od kada je Monako potvrda alpskog da će Esteban Ocon napustiti ekipu na kraju sezone.

Rastanje, predstavljeno kao uzajamna odluka, usledilo je nakon što se Okon zakucao u timskog kolegu Pjera Gaslija na uvodnom krugu Velike nagrade Monaka, posle čega je šef tima Bruno Famin obećao da će biti „posledica“.

Okon se povukao kao rezultat sudara ali mu je izrečena kazna od pet mesta koju će servirati u Kanadi, pa je ostavio malo nade da postigne poene.

Stoga je neočekivano da je Alpin izabrao da iskoristi ovaj vikend kako bi omogućio rezervnom vozaču Džeku Doohanu da ispuni jedan od dva obavezna treninga mladog vozača za ovu sezonu.

I dok se Ocon izvinio zbog izazivanja incidenta u Monaku, činjenica da je sada potvrđeno da odlazi na kraju sezone verovatno neće potpuno ublažiti tenzije između njega i Gasli.

Oconov odlazak nije bio jedina vest koja se pojavila u katastrofalnoj kampanji za Enstonov odred, s tim što je direktor operacija veterana Rob Vajt postao najnovija starija ličnost u timu koja je smenjena.

Glad ostaje suočena sa ogromnim zadatkom da preokrene stvari u Alpini, ali samo održavanje mira do kraja 2024. godine moglo bi da se pokaže kao izazovno.

Četvrtak 6. jun
19.30 časova: Konferencija za novinare vozača

Petak 7. jun
18h: Canadian GP Practice One (sednica počinje u 18.30 časova)
20h: The F1 Show
9.45pm: Canadian GP Practice Two (sesija počinje u 10 uveče)

Montreal je domaćin devetog kola F1 sezone 2024 sa Velikom nagradom Kanade

Subota 8. jun
5.15pm: Canadian GP Practice Three (sesija počinje u 17.30 časova)
20h: Kanadski GP kvalifikacioni nagomilavanje
9 uveče: Kanadska GP kvalifikacija
11 uveče: Tedova kvalifikaciona beležnica

Nedelja 9. jun
5.30pm: Grand Prix Sunday – Canadian GP build-up
19h: THE CANADIAN GRAND PRIX
9pm: Chequered Flag – Canadian GP reaction
10 uveče: Tedova beležnica

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.